S ONE STRANE KLIME: Vijeće ministara BiH prvi put će sjednicu održati u Mostaru - "Već izvjesno vrijeme ne radi..."

Nije moguće osigurati održavanje temperature, vlažnosti i brzine strujanja zraka u prihvatljivim vrijednostima tokom sjednice u dvorani u Sarajevu u kojoj u vrijeme održavanja sjednica boravi preko 20 osoba, kažu u Generalnom sekretarijatu.

  • Mini market

  • 02. Jul. 2024  02. Jul. 2024

  • 0

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine zakazana je za 4. juli i po prvi put neće biti održana u sjedištu Vijeća ministara u Sarajevu već u Mostaru. Iz Generalnog sekretarijata Vijeća ministara BiH ovo su obrazložili time što ne radi klima.

"Sjednica Vijeća ministara BiH u skladu s Poslovnikom o radu Vijeća ministara i zaključku Vijeća ministara BiH s 53. sjednice, održane 27. juna, zakazana je za 4. juli u Mostaru, u zgradi institucija BiH, a zbog otežanih uvjeta rada u dvorani u kojoj se održavaju sjednice Vijeća ministara BiH u Sarajevu, s obzirom na to da sistem klime u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u kojoj je smještena i dvorana Vijeća ministara već izvjesno vrijeme ne radi, a suočeni smo s visokim temperaturama zraka", odgovorili su za Faktor iz Generalnog sekretarijata.

Dodali su da zbog toga "nije moguće osigurati održavanje temperature, vlažnosti i brzine strujanja zraka u prihvatljivim vrijednostima tokom sjednice u dvorani u Sarajevu u kojoj u vrijeme održavanja sjednica boravi preko 20 osoba".

U Poslovniku o radu Vijeća ministara BiH navedeno je da "po pravilu, Vijeće ministara održava svoje sjednice u sjedištu Vijeća ministara u Sarajevu, u zgradi institucija Bosne i Hercegovine, Trg Bosne i Hercegovine broj 1".

Također, pitanje je i koliki će biti troškovi "preseljenja" sjednice iz Sarajeva u Mostar.

"S obzirom na to da će sjednica biti održana u zgradi institucija BiH u Mostaru gdje i Vijeće ministara BiH ima svoj adekvatan ured/dvoranu, nije potrebno izvršiti pravne i tehničke preinake niti izdvajati dodatna sredstva za najam dvorane i opreme, izuzev prijevoza opreme za neometan rad elektronske sjednice Vijeća ministara BiH, što će biti izvršeno jednim službenim vozilom na sami dan sjednice u kojem će biti i službenici koji prate rad Vijeće ministara BiH, i sve uz minimalne troškove", navode iz Generalnog sekretarijata. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...