„NEĆE TE LJUDI, POGLAVNIČE…“: Gore društvene mreže nakon istupa Milorada Dodika, redaju se komentari iz Srbije….

Uslijedile su oštre reakcije.

  • Mini market

  • 02. Jul. 2024  

  • 0

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon istupa predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

Milorad Dodik je, naime, poručio kako je žrijebanje za petog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH unaprijed smišljena prevara, s ciljem da mandat dobije PDP a izgubi Republika Srpska.

Uslijedile su oštre reakcije.

-Riječ je o najeklatantnijem degradiranju Narodne skupštine Republike Srpske jer je po Ustavu BiH jedino Narodna skupština ta koja bira delegata u Dom naroda, i niko drugi, poručio je Dodik.

-Ako je bilo nešto nepravilno, postupak je morao biti vraćen u Narodnu skupštinu, a ne da neko otima Srpskoj izabrane delegate, kazao je Dodik.

-Moram da kažem da se naš delegat u Domu naroda neće povući jer su to garantovana prava Republike Srpske – poručio je Dodik koji je i lider SNSD-a.

S tim u vezi, potvrdio je da niko iz SNSD-a neće prisustvovati današnjoj farsi.

-Ta farsa ima za cilj jedno. Da se Republici Srpskoj otme njen izabrani delegat koji je izabran u skladu s Ustavom. Svi delegati koji su izabrani neće se povući i nikakva Centralna izborna komisija im ne može oduzeti mandate koje su dobili u skladu sa Ustavom i zakonom, zaključio je Dodik.

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...