HRVATSKA DOBILA SLOVENIJU, PA IZGUBILA OD NOVOG ZELANDA: Samo je pitanje sa koje pozicije...

(...) će u polufinale.

  • Zabava

  • 03. Jul. 2024  03. Jul. 2024

  • 0

Košarkaši Novog Zelanda pobijedili su Hrvatsku sa 90:86 i protiv Slovenije će odlučivati ko će se plasirati u polufinale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Prva četvrtina bila je veoma efikasna, kao i druga, ali Hrvatska nije uspjela da se odlijepi, pa je na poluvremenu imala samo pet poena prednosti - 60:55.

U trećoj četvrtini Novi Zeland je uspio da izjednači na 72:72, ali je Hrvatska odbila nalet i sa plus pet ušla u posljednju dionicu - 79:74.

Tamo su izabranici Josipa Sesara držali konce u svojim rukama, sve do tri minuta pred kraj. Imali su "kockasti" prednost od 86:79, ali je uslijedila serija Novog Zelanda od 11:0, kojom je i zatvoren meč.

Tragičar je bio Mario Hezonja, koji je promašio dvije trojke u samoj završnici, a ni Dario Šarić se nije proslavio.

Hrvatska je pobijedila Sloveniju u prvom kolu sa 108:92, tako je već obezbijedila plasman u polufinale, samo je pitanje sa koje pozicije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...