BURNO U CRNOJ GORI: Osumnjičeni za teroristički napad u bjekstvu, poznato o kome se radi...

Aleksandar Radović vd direktora Uprave policije, rekao je na konferenciji za medije da je ovo krivično djelo bilo teško za rasvjetljavanje.

  • Regija

  • 04. Jul. 2024  

  • 0

Kriminalistička policija rasvijetlila je dvostruko ubistvo i ranjavanje tri osobe na Cetinju među kojima je povrijeđena i slučajna prolaznica. Kako je na konferenciji za medije, saopštila Viša državna tužiteljka Danka Ivanović Đerić rekla je da je istragom utvrđeno da je za napad na Cetinju osumnjičena jedna osoba, ali da se ona nalazi u bjekstvu.

Zamjenik direktora UP Lazar Šćepanović rekao je da su identifikovali neposrednog izvršioca koji je postavio eksplozivnu napravu na visinu od 7 metara, usmjerio dejstvo ka teretani gdje su trebala da uđu četiri lica.

-U ovom događaju je povrijeđena i slučajna prolaznica, što je opomena da građani moraju biti sigurni u svom gradu - rekao je Šćepanović.

Lazar Šćepanović, rekao je da je osumnjičen N.D. 1993. godište sa Cetinja.

On je 2017. godine počinio teško ubistvo u pokušaju na štetu Dragana Roganovića, nakon čega je lišen slobode. Ipak, objasnio je Šćepanović, on je napustio zatvor 11. novembra zbog nedonošenja pravosnažne presude.

-To lice je 2020. lišeno slobode i nalazi se u pritvoru. Lice je 11. novembra izašlo iz pritvora zbog nedonošenja pravnosnažne presude, a sedam dana nakon njegovog boravka je imala odmazda u pravcu organizovane kriminalne grupe - naveo je on.

-Radili smo intenzivno, danonoćno sa predstavnicima UP i iz vještaačenja i dokaza koje smo prikupili, dobili smo rezultate koji neosporno ukazuju na učešće jednog lica u izvršenju krivičnog djela i protiv njega će biti podnešena krivična prijava. Lice se nalazi u bjekstvu, ali preduzećemo mjere kako bi eventualno utvrdili okolnosti da li je još neko lice učestvovali u izvršenju krivičnog djela - rekla je tužiteljka Đerić.

Ona nije htjela da saopšti ime osumnjičenog, zbog daljeg toka istrage.

Aleksandar Radović vd direktora Uprave policije, rekao je na konferenciji za medije da je ovo krivično djelo bilo teško za rasvjetljavanje.

-Nizak je procenat rasvijetljenosti takvih krivičnih djela, ali mi smo uspjeli. Crna Gora možda ima kriminalce ali i policajce kadre da rasvijetle najtreža krivična djela - rekao je on.

Zločin na Cetinju dogodio se 20. juna nešto poslije devet časova nakon što je daljinskim upravljačem aktivirana jaka eksplozivna naprava postavljena na drvetu i to na samom ulazu u tamošnji Sportski centar, blizini OŠ "Njegoš".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...