U STRAHU SU VELIKE OČI: Aleksandar Vučić pokušao opravdati potez zamjenika Sergeja Lavrova, a bolje da nije...

-Sve što je napisano predstavlja ordinarnu laž, poručio je Vučić.

  • Regija

  • 05. Jul. 2024  05. Jul. 2024

  • 0

-Kad god je predsjednik Rusije Vladimir Putin izrazio želju da razgovaramo i da se vidimo, moj odgovor je bio pozitivan, kad god sam ja izrazio želju da razgovaram sa predsjednikom Putinom, njegov odgovor je bio pozitivan, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić

Ovako je predsjednik Srbije pokušao demantirati medijske izvještaje o tome kako ruski predsjednik Vladimir Putin nije htio da mu se javi i da je zamjenik ruskog šefa diplomacije Aleksandar Gruško, koji je nedavno boravio u Srbiji, brzo napustio Srbiju.

- Sve što je napisano predstavlja ordinarnu laž. Želim da obavijestim građane da imamo veoma korektne odnose sa Ruskom Federacijom, da nisam pokušao, nijednom, da razgovaram sa Putinom, ali mi je interesantno kako oni koji se zaklinju u tobožnje zapadne vrijednosti, ali kad je u pitanju napad na vlast u Srbiji, za manje od 24 sata postaju najveći rusofili.

Toliko o principima. Nego, pitam ih i očekujem odgovor, kada i preko koga sam izrazio želju da razgovaram sa ruskim predsjednikom, a pošto znam da se to nije dogodilo, nadam se jednom malom izvinjenju? Ne meni, već građanima koje su obmanuli, poručio je Vučić.

Podsjetimo, "Slobodna Bosna" ranije je izvijestila kako su na Vučićevu adresu iz Moskve stigle brojne kritike iz samog vrha agresorskg režima u Moskvi, nakon što se saznalo da Srbija izvozi oružje i municiju u Ukrajinu u vrijednosti od 800 miliona eura.

Više pročitajte OVDJE!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...