VJEROVALI ILI NE: Pokušala prokijumčariti 57 hiljada eura u donjem rublju, uhvatila je carina (FOTO)

Srpska carina je u saradnji s policijom u četvrtak spriječila putnicu da prokijumčari gotovo 57 hiljada eura preko graničnog prijelaza Gradina.

  • Regija

  • 04. Jul. 2024  04. Jul. 2024

  • 0

Carinici su u saradnji s policijom 3. jula 2024. godine na graničnom prijelazu Gradina spriječili putnicu da preko granice prokrijumčari gotovo 57 hiljada eura u rublju koje je nosila na sebi.

Iz Njemačke u Tursku u Porscheu

“Slučaj je otkriven kada je na kolonu za kontrolu na izlazu iz zemlje stigao “Porsche Cayenne” stranih registarskih oznaka, kojim su dva putnika putovala iz Njemačke u Tursku.

altCarina SrbijealtCarina Srbije

Iako su prijavili samo ličnu prtljagu i dopušteni iznos gotovine, osobnom pretragom u donjem rublju i grudnjaku suvozačice pronađeno je 56 hiljada 800 eura”, piše na stranicama srpske carine.

“Daljnjom kontrolom u vozačevoj ličnoj torbici pronađeno je još 18 hilljada eura.”

Putnicima je vraćeno po 10.000 eura koje mogu bez prijave prenijeti preko granice, dok će o ostalom iznosu od 54 hiljade 800 eura odlučiti nadležni sud.”

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...