HRVATSKI KOŠARKAŠKI SAVEZ O TUČI NJIHOVIH IGRAČA: "Tokom druženja u jednom od klubova u Atini neki od..."

(...) hrvatskih igrača napadnuti su najprije verbalno, a zatim i fizički.

  • Zabava

  • 09. Jul. 2024  09. Jul. 2024

  • 0

Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojem su reprezentativci Hrvatske Ivica Zubac i Dario Šarić ušli u fizički obračun s nepoznatim osobama.

Snimak je nastao u Atini nakon finala kvalifikacija za Olimpijadu, u kojem je Hrvatska poražena od domaćina.

Nakon svega toga oglasio se i Hrvatski košarkaški savez:

"Nakon finalne utakmice Olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Grčkoj i zajedničke večere selektor se zahvalio igračima na još jednoj kvalitetno odrađenoj akciji i raspustio reprezentaciju, s obzirom da nije bilo zajedničkog povratka u Zagreb, nego na nekoliko odredišta u skladu s potrebama igrača.

Nakon teških višesedmičnih priprema i utakmica igrači su se odlučili na zajedničko druženje za oproštaj prije povratka svojim kućama ili klubovima. Tokom druženja u jednom od klubova u Atini neki od hrvatskih igrača napadnuti su najprije verbalno, a zatim i fizički što je uzrokovalo njihovu samoodbranu."

Bio je to kratkotrajan incident prekinut intervencijom klupskih redara.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...