VEČERAS JE PRVO POLUFINALE EVROPSKOG PRVENSTVA U FUDBALU: Pravdu će dijeliti sudija koji je primio 300 eura...

(...) od drugog sudije i bio kažnjen šestomjesečnom suspenzijom.

  • Zabava

  • 09. Jul. 2024  09. Jul. 2024

  • 0

Njemački nogometni sudija Felix Zwayer vodit će polufinalnu utakmicu Evropskog prvenstva u kojoj se u srijedu sastaju Engleska i Nizozemska, objavila je UEFA.

Kao pomoćni sudija, Zwayer je 2006. godine kažnjen šestomjesečnom suspenzijom zbog navodnog primanja novca od drugog sudije, Roberta Heuzera, koji je suspendiran zbog namještanja utakmica.

Njemački list "Die Zeit" objavio je 2014. da je presudom utvrđeno da je Zwayer prije utakmice 2004. od Heuzera primio 300 eura te da nije odmah prijavio incident.

Zwayer će ovo biti četvrta utakmica na ovogodišnjem EURU.

U drugom polufinalu u kojem se sastaju Francuska i Španija sudi slovenski sudija Slavko Vinčič.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...