O NJEMU BRUJI TURSKA: Poznata sudbina Edina Džeke vezana za transfer u Hajduk...

Po jednom je pogađao na oba meča.

  • Sport

  • 10. Jul. 2024  

  • 0

Edin Džeko (38) će i naredne sezone nositi dres Fenerbahcea, tvrde turski mediji.

Naime, turski NTV Spor piše da je portugalski trener Jose Mourinho odlučio da devet inostranih fudbalera ostane u klubu i među njima je kapiten BiH.

Mourinho ne želi da Džeko napusti Fenerbahce, a osim njega u timu iz Istanbula bi trebali ostati i Fred, Tadić, Livaković, Osayi-Samuel, Becao, Djiku, Oosterwolde i Szymanski.

Zanimljivo da se prethodnih sedmica spominjao mogući odlazak Džeke u Hajduk, a upravo se sutra od 19,00 sati u prijateljskom meču u Grazu sastaju Fenerbahce i ekipa iz Splita.

Džeko, koji ugovor sa Fenerom ima do ljeta 2025. godine, je u dosadašnje dvije prijateljske utakmice protiv Petrolula (2:1) i Admire (1:1) zabio dva gola.

Po jednom je pogađao na oba meča.

Drugi bh. reprezentativac Rade Krunić (30) mogao bi napustiti Fener u ljetnom prelaznom roku.

Krunić je nastupio u spomenutim prijateljskim susretima, ali turski mediji navode da je Rade na listi inostranih igrača koji mogu otići iz kluba ako dođe ponuda.

Pored Krunića tu su i Peres, Zajc, Kent, Crespo i Pedro.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...