TURSKI MEDIJI UPOZORAVAJU: Šire se laži o Džeki i Hajduku...

"Šire se laži o Džeki i Hajduku", poručuju saglasno spomenuti mediji koji tvrde kako Džeko nema ništa protiv toga da bude druga napadačka opcija, prenosi Index.

  • Sport

  • 13. Jul. 2024  

  • 0

Budućnost napadača Fenerbahčea i bosanskohercegovačkog reprezentativca Edina Džeke (38) i dalje je nepoznata. 

Ima ugovor s Fenerbahčeom do ljeta iduće godine. S obzirom na godine, trajanje ugovora i novo pravilo u Turskoj koje ograničava broj stranaca koje klub može registrovati, očito je da vrlo brzo treba donijeti odluku gdje će nastaviti karijeru.

Spominjalo se da bi mogao doći u Hajduk ako ga Fenerbahče pusti i ako prihvati puno manju plaću, a zadnje vijesti iz Turske ohrabrile su navijače Hajduka, jer su sugerisale da je Džeko korak bliže odlasku iz turskog kluba.

Naime, tamošnji mediji pisali su da novi trener Jose Mourinho dovodi dva ekstra pojačanja u napadu.

Jedan je Marokanac Youssef En-Nesyri koji napušta Sevillu, a pisalo se i da je ponuda poslana i za Cenka Tosuna, turskog reprezentativca i bivšeg igrača Bešiktaša koji je bez kluba. Dolascima ovog dvojca bi Džeko postao višak, a Fenerbahče, navodili su tada Turci, ionako planira rastanak sa bh. napadačem kojem istječe ugovor i koji ima plaću malo manje od pet miliona eura godišnje.

Ipak, danas dolaze suprotne informacije, turski novinar Senad Ok, ali i nekoliko manjih turskih medija, navode da je priča o tome da bi Džeko postao višak lažna te da su raniji navodi o tome da je Džeko postavio ultimatum da mora biti prvi napadač kako bi ostao u klubu - također lažni.

"Šire se laži o Džeki i Hajduku", poručuju saglasno spomenuti mediji koji tvrde kako Džeko nema ništa protiv toga da bude druga napadačka opcija, prenosi Index.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...