DEBAKL SRBIJE U ŠPANJOLSKOJ: Dragan Stojković Piksi ponovo na udaru navijača, dobio je novi nadimak...

Nakon utakmice Piksi ističe da je pobjeda Španije potpuno zaslužena.

  • Sport

  • 16. Okt. 2024  

  • 0

Težak poraz nogometne reprezentacije Srbije u Cordobi protiv Španjolske. Bilo je 3:0 za Crvenu furiju, a ono što je još veći problem je činjenica da je selektor Dragan Stojković Piksi za naredni meč ostao bez standardnog dvojca iz odbrane - Strahinje Erakovića i Strahinje Pavlovića.

Aktuelni prvak Evrope je slavio s 3:0, a ovo je poraz kojim Orlovi mogu još biti i zadovoljni jer je domaća selekcija imala čak 30 šuteva prema golu.

Nakon utakmice Piksi ističe da je pobjeda Španije potpuno zaslužena.

"Potpuno zaslužena pobjeda Španije. Ovo je druga dimenzija fudbala. Ponekad mi se čini da mogu dva tima podjednaka da naprave", rekao je selektor Srbije nakon utakmice.

Srbija 15. novembra gostuje u Švicarskoj, a tri dana kasnije dočekuje Dansku. Imaju još šanse barem za drugo mjesto, ali za to su im potrebne dvije pobjede.

„Ocena igre, Španija odlična, sa naše strane loša. Ali, kada vidite taj kvalitet na terenu, Španija je tim koji nema nijedan problem, od golmana do Morate, ja ne vidim nijedan problem da oni imaju. Treba biti realan, i reći da su oni druga dimenzija, i to smo videli. Daleko su tehnički bolji, brzina u igri takođe, ideje, sve je ono bilo na njihovoj strani, i nisu oni slučajno šampioni Evrope“, kazao je Stojković.

Nakon utakmice, navijači Srbije ponovno su ismijavali selektora Stojkovića na društenim mrežama, nazvavši ga "Dragan Stojković Whiskey"!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...