"RAZGOVARAO SAM S VICTOROM, ON JE VRHUNSKI IGRAČ": Šta će biti sa napadačem od 100.000.000 eura?

Prije dolaska u Napoli, igrao je za nigerijske Ultimate Strikerse, njemački Wolfsburg i belgijski Charleroi.

  • Zabava

  • 14. Jul. 2024  14. Jul. 2024

  • 0

Victor Osimhen (25) jedan je od najtraženijih nogometaša u posljednjim prijelaznim rokovima.

Ovaj napadač Napolija, čija se vrijednost procjenjuje na 100 miliona eura prema Transfermarktu, privukao je pažnju mnogih europskih klubova. U proteklim godinama povezivao se s Bayernom, PSG-om, Chelseajem i drugim klubovima.

Ipak, ostao je u Napoliju, klubu u koji je došao 2020. godine iz Lillea za 77 miliona eura. Tokom četiri godine u Napoliju, Osimhen je odigrao 133 utakmice, postigao 76 golova i zabilježio 18 asistencija, te je 2023. godine osvojio talijansko prvenstvo.

Njegov ugovor vrijedi još dvije godine. Trener Napolija, Antonio Conte, komentirao je njegov status rekavši da je Osimhen vrhunski igrač i da će ostati član kluba, barem zasad. “Razgovarao sam s Victorom i njegova se situacija zasad nije promijenila. On je vrhunski igrač. Sada je član Napolija, stoga mora naporno raditi, čak i da smo postigli dogovor za njegov potencijalni odlazak. Još ne znamo kako će priča završiti”, izjavio je Conte.

Iako se razgovaralo o mogućem transferu, još uvijek nije poznato kako će se situacija razviti. Osimhen je također uspješan na reprezentativnoj razini, s 21 postignutim pogotkom za reprezentaciju Nigerije. Prije dolaska u Napoli, igrao je za nigerijske Ultimate Strikerse, njemački Wolfsburg i belgijski Charleroi.

U nigerijskoj reprezentaciji odigrao je 35 utakmica. Njegova budućnost u Napoliju ostaje neizvjesna, a njegov talent i dalje privlači interes velikih europskih klubova.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...