DRAMA U BOSNI I HERCEGOVINI: Ranjena žena, sa njom bilo više drogiranih osoba

Na mjestu događaja, osim M.T., zatečene su i muške osobe S.A. (1982.), E.P. (1979.), V.H. (1990.), ženska osoba S.P. (1984.) svi iz Sarajeva, te muška osoba A.J. (1989.) iz Stoca. Zatečen je i lični automobil Golf u vlasništvu S.A.

  • Hronika

  • 14. Jul. 2024  

  • 0

Na području Stoca (mjesto Prenj), jučer, 13. jula, u kasnim popodnevnim satima došlo je do upotrebe vatrenog oružja gdje je jedna osoba ranjena u predjelu glave, potvrđeno je za Hercegovina.info iz MUP-a Hercegovačko - neretvanske kantona (HNK), a o čemu smo već pisali.

Danas stižu novi detalji oko ovog događaja. Naime, Hitnoj pomoći Doma zdravlja Stolac dojavljeno je kako je u blizini mjesne crkve ranjena nepoznata ženska osoba.

Osim hitne pomoći, na mjesto događaja upućena je patrola policije gdje su u kući u vlasništvu S.P. zatekli žensku osobu M.T. djevojačko J. (1993.) iz Vidovog Polja (Stolac) sa prostrijelnom ranom u predjelu brade, a koju je zadobila upotrebom vatrenog oružja od nepoznate osobe. 

Na mjestu događaja, osim M.T., zatečene su i muške osobe S.A. (1982.), E.P. (1979.), V.H. (1990.), ženska osoba S.P. (1984.) svi iz Sarajeva, te muška osoba A.J. (1989.) iz Stoca. Zatečen je i lični automobil Golf u vlasništvu S.A.

Sve osobe zatečene na mjestu događaja su odavale sumnju da su pod utjecajem narkotičkih sredstava. O ovom događaju je obaviješten dežurni tužioc, a na mjestu događaja obavljen je uviđaj.

Naknadno su službenici Policijske uprave Mostar dobili informaciju iz Centra urgentne medicine da je ranjena M.T. zadobila teške tjelesne povrede opasne po život, saopćeno je iz Ureda za informiranje MUP-a HNK. Kako je dežurni tižioc kantonalnog Tužilaštva HNK potvrdio za Hercegovina.info, ovaj slučaj je kvalificiran kao pokušaj ubistva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...