KAKO JE DODIK UNIŠTIO ISTOK RS-a: Sve fabrike u OVOM MJESTU su zatvorene, otišla omladina, radi svega nekoliko pilana u kojima rade starci (VIDEO)

Opštinska vlast nema čim da se pohvali šta je uradila u četvorogodišnjem mandatu. 

  • Društvo

  • 14. Jul. 2024  

  • 0

Najteže je u životu i u politici kad se svode računi o urađenom a nema čovjek čim da se pohvali. Tako nekako izgleda u Rogatici, gdje, kako kažu i samo građani, opštinska vlast nema čim da se pohvali šta je uradila u četvorogodišnjem mandatu, prenosi BN televizija.

U opštini Rogatica SNSD vlada u dva četvorogodišnja mandata.

U prvom mandatu pljuštala su obećanja o novim projektima, novim radnim mjestima, privrednim objektima posebno turističkim i završteku radova na investicijama prethodne SDS vladavine. Nešto od toga je i realizovano ali u drugom mandatu vlastodršci nisu puno ni obećavali i pravili planove ali nisu ništa od važnijih projekta ni ostvarili.

Građani su upali u letargiju, odliv stanovništva je veliki a ogorčeni su na stranačko zapošljavanje.

„Prodati su placevi u Novom naselju i počeo projekat „Vikend naselje „ na Borikama. Uručeni ključevi od stanova za 15 raseljenih lica i urađena pumpna stanica za vodu u Plandištima. Asvaltiran put do Crkvina, kupljeno vozilo za Vatrogasnu jedinicu, održavane su poljoprivredne izložbe i organizovani Dani rogatičkog krompira. Stipendirano je 117 studenta.
U prethodnom mandatu završena izgradnja započetog otvorenog bazena i Robne  kuće „Zvorničanka“ .

Ovo su podaci o realizovanom sa zvaničnog sajta opštine Rogatica.

"Problem je što opštinska vlast nije nešto ni obećala, oni ni ne znaju šta da rade. Ono što je evidentno uradila je nešto malo, neke trivijalne investicije kao što su vodovodi u selima. Sad će imati vodu a problem će biti heće li se imati šta da se jede“ , kaže privrednik Miladin Pandurević.

On podsjeća da su sve fabrike u Rogatici zatvorene, otišla omladina, napravljena je opština  u kojoj radi samo nekoliko pilana a zaposleni su starci.

„Dakle nema ništa što bi obećavalo bolju budućnost. Politička vlast zatamljuje narodu i glasačima vidike da ništa ne baju  da ih učini zavisnim od sebe da ga dovede u poziciju da ništa ne vidi, da je gladan i da trči za vlastodršcima tražeći spas", ističe Pandurević.

Anketirani građani navode da je sadašnja vlast vratila Rogaticu u rikvers pedeset godina unazad. 

U ovom gradu sve teče usporono, umrtvljeno i opozicine stranke su se ućutale...

"Prije svega obećana je izgradnja velike sportske dvorane koja bi trebalo da košta više od tri miliona marka, zatim  je vlast rekla da će završiti projekat rekonstukcije vodovodne mreže , a bili su planirali i otvaranje novih turističkih objekata. I ono što je najvažnije narodu su kazali da će obezbjediti 200 novih radnih mjesta kroz finalizaciju proizvodnje u drvoprerađivačkom sektoru.

Svjedoci smo da od toga nije ništa urađeno a u Sportsku dvoranu je dosad uloženo više od milion maraka i  nije završena,“ kaže povjerenik Narodnog fronta Srđan Bakmaz.

Ako je opštinski sajt mjerilo realizovanih projekata i aktivnosti aktuelene vlasti onda su njeni rezultati mršavi i sve se svodi na uobičajene posjete čelnika parastosima, proslavama, književnim večerima, predškolskim ustanovama, krsnim slavama . A kapitalnih investicija, što bi rekli političari, ni na papiru ni na vidiku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...