ZVIJEZDA BAYERNA: Emotivnim videom Thomas Muller se oprostio od reprezentacije (VIDEO)

"Kada sam prije više od 14 godina igrao svoju prvu međunarodnu utakmicu za reprezentaciju Njemačke, nisam mogao ni sanjati o svemu ovome", rekao je fudbaler.

  • Sport

  • 15. Jul. 2024  15. Jul. 2024

  • 0

Njemački napadač Thomas Mueller izjavio je u ponedjeljak da se povlači iz reprezentativnog fudbala nakon razočaravajućeg Eura 2024. na kojem je domaćin ispao u četvrtfinalu.

- Nakon 131 utakmice reprezentacije i 45 golova, ja se opraštam - rekao je Mueller u video izjavi u kojoj je objavio svoju odluku.

Mueller, koji u septembru puni 35 godina, bio je ključni član njemačkog tima koji je osvojio Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Karizmatični napadač je postigao i početni gol u nezaboravnoj pobjedi Njemačke od 7-1 nad domaćinom Brazilom u polufinalu.

- Kada sam prije više od 14 godina igrao svoju prvu međunarodnu utakmicu za reprezentaciju Njemačke, nisam mogao ni sanjati o svemu ovome - rekao je Mueller u videu.

- Uvijek sam bio ponosan što sam igrao za svoju zemlju. Zajedno smo slavili i ponekad zajedno pustili suzu - kazao je on.

Uplakani Mueller je nagovijestio penzionisanje nakon ispadanja Njemačke sa Eura 2024.

Domaćini turnira izgubili su sa 2-1 u četvrtfinalu od Španije, koja je u nedjelju protiv Engleske podigla trofej.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...