OSTALE SU DIVNE USPOMENE: Xherdan Shaqiri se oprostio od reprezentacije Švicarske


Shaqiri trenutno igra za Chicago Fire u američkoj Major League Soccer (MLS).

  • Sport

  • 15. Jul. 2024  

  • 0

Xherdan Shaqiri oprostio se od fudbalske reprezentacije Švicarske za koju je posljednji put igrao na tek završenom Evropskom prvenstvu 2024 (EURO 2024).

Ovaj 32-godišnji veznjak porijeklom s Kosova, u objavi na nalogu na društvenim mrežama, naveo je da je sa švicarskom selekcijom doživio predivne i nezaboravne momente.

"Sedam turnira, mnogo golova, 14 godina sa švicarskom reprezentacijom i nezaboravni trenuci. Sada je vrijeme da se oprostim od reprezentacije. Ostale su mi divne uspomene i svima vam se zahvaljujem", kazao je.

Shaqiri trenutno igra za Chicago Fire u američkoj Major League Soccer (MLS).

Tokom bogate karijere igrao je za FC Basel, Bayern Minhen, Inter Milan, Stoke City, Liverpool, Lyon i Chicago Fire.

U dresu reprezentacije Švicarske upisao je 125 nastupa i postigao 32 gola.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...