BELLINGHAM NABIO NOGOM FRIŽIDER, PA PORUČIO: “Ovako izgubiti je stvarno okrutno!” (FOTO)

Poraz u posljednjim minutama finala teško pao zvijezdi Engleske, Judeu Bellinghamu.

  • Zabava

  • 15. Jul. 2024  

  • 0

Fudbalska reprezentacija Španije po rekordni, četvrti put u historiji osvojila je naslov prvaka Evrope pobijedivši u nedjeljnom finalu na Olimpijskom stadionu u Berlinu reprezentaciju Engleske sa 2:1 (0:0).

Španci su poveli u 47. minuti pogotkom Nica Williamsa, a u 73. minuti izjednačio je Cole Palmer. Za konačnih 2-1 i slavlje Španaca u 86. minuti je gol postigao Mikel Oyarzabal.

Španci su tako u svom petom finalu došli do četvrtog naslova, dok su Englezi drugi put zaredom izgubili u finalu, jer su prije tri godine na svom Wembleyu poraženi od Italijana u izvođenju jedanaesteraca.

Poraz u posljednjim minutama finala teško pao zvijezdi Engleske, Judeu Bellinghamu. Svoj bijes je Bellingham nakon kraja utakmice iskalio na prijenosnom hladnjaku pored klupe nakon čega je sjeo i čekao dodjelu medalja koju je nakon primanja brzo skinuo sa sebe.

“Izgubiti na ovakav način stvarno je okrutno. Opet, vjerovatno nismo odigrali svoju najbolju utakmicu, ali definitivno je bilo nekoliko dobrih trenutaka i osjećali smo se kao da smo se vratili u igru, a onda biti pomalo šokirani kasnim golom… srceparajuće je. Svi smo željeli ništa više nego ispisati historiju i učiniti narod Engleske ponosnim, ali nismo uspjeli”, rekao je Bellingham u izjavi nakon poraza u finalu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...