BURNE LJUBAVI ZDRAVKA MAMIĆA: Marinu želio da impresionira "jaguarom", Nadu ženio dva puta, sad uživa uz 27 godina mlađu...

Mamić je s drugom bivšom suprugom Marinom dobio dvije kćerke, Luciju i Ivu, a iz prvog braka ima sina Marija

  • Zabava

  • 16. Jul. 2024  

  • 0

Zdravko Mamić je privlačio pažnju javnosti energičnim istupima u javnosti u kojima često nije birao riječi, a zanimljiv je i njegov privatni život.

Iza njega su dva propala braka, a Jelena Planinić (36) je nova djevojka ovog bjegunca od hrvatskog pravosuđa.

Ljubavna veza između bivšeg prvog čovjeka Dinama i 27 godina mlađe Hercegovke navodno je započela prije četiri godine kada je Jelena počela raditi za Mamića kao njegova sekretarica. Šuškalo se da će se par i vjenčati, a mediji u BiH pisali su i kako Jelenu i Zdravka ne veže samo ljubavni nego i poslovni odnos.

Naime, Mamić je 2020. godine osnovao firmu Plavo sunce, koja se bavi solarnom energijom. Godinu dana kasnije osnovana je firma Majsko sunce, a u njoj je direktorka Jelena Planinić. Firma je očigledno dobila ime po hitu Zdravka Čolića ”Majsko sunce”, koja ima romantičnu važnost za Mamića i Planinićevu.

 Mamić je s drugom bivšom suprugom Marinom dobio dvije kćerke, Luciju i Ivu, a iz prvog braka ima sina Marija. Marina i Zdravko su se upoznali 1994. godine na utakmici na Maksimiru, a on ju je odmah pokušao impresionirati svojim „jaguarom“.

– Kad sam vidio svoju Marinu, koja je izuzetno zgodna, atraktivna i visoka, odmah sam se za nju zapalio. Imala je nogu do plafona. Odmah sam se počeo upucavati, a kad smo izašli iz restorana pozvao sam je u Esplanadu na piće. Mislio sam da ću ju impresionirati jer sam vozio „jaguar“. Nisam je impresionirao. Škartirala me i sjela u svoj „uno“ – ispričao je o prvom upoznavanju Mamić prije nekoliko godina za Express.

Ipak, Marina je kasnije pala na njegov šarm.

– Sjećam se da sam s njom plesao cijelo veče, kao Fred Aster u najboljim danima. Bacao sam cipele, čarape po podiju, košulju, ostao sam bos, samo u hlačama. Tako je to počelo. Onda je ubrzo došla ženidba, pa Lucija na svijet, onda Iva… – prisjetio se tada.

Mamićev prvi brak bio je za tajanstvenu Nadu (73). S njom je navodno i dalje u dobrim odnosima, a u braku su dobili sina Marija. Mamić je svoje prvo sudbonosno „da“ izrekao kada je imao samo 21 godinu.

– Ja sam sa svime rano krenuo, po svim parametrima bio sam ispred svoje generacije, pa je i ženidba vjerojatno bila posljedica. Svi moji prijatelji bili su stariji od mene, imali su familije, žene, djecu, imali su vikendice, kuće, materijalna bogatstva. Onda sam sanjao kako bi bilo lijepo da to imam i ja, pa sam se požurio. Upoznao sam prvu ženu, Nadu, bila je 8,5 godina starija od mene – rekao je za Express.

Nadu je upoznao u jednom noćnom klubu, a ispričao je kako ga je oduševila jer je “bila prezgodna, govorila je pet jezika, završila fakultete u Rimu i Londonu”. S njom se vjenčao dva puta. – Bila je jedinica i strašno zgodna. Svi smo plesali na plesnom podiju, a ona je svom društvu rekla: „Kad bih barem još jednom mogla čuti ovu pjesmu“. Naćulio sam uši, bila je to pjesma “I can’t stand the rain”. Naravno da sam imao svog di džeja i da mi je još jednom pustio tu pjesmu. To je bio naš prvi kontakt, nakon toga sam je pozvao van i krenulo je – ispričao je Mamić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...