NESVAKIDAŠNJA NESREĆA: U prevrtanju autobusa u Kataloniji povrijeđeno 45 osoba, posljednji izvučen vozač (FOTO)

Šef vatrogasaca Jordi Martí rekao je medijima da je izvlačenje putnika bilo teško jer je autobus ostao zaglavljen u gotovo okomitom položaju.

  • Hronika

  • 16. Jul. 2024  16. Jul. 2024

  • 0

Autobus koji je prevozio radnike Inditexa danas se u prometnoj nesreći zaglavio na ulazu u tunel u gotovo okomitom položaju kod mjesta Pineda de Mar, 73 kilometra od Barcelone, pri čemu je povrijeđeno 45 osoba, izvijestila je hitna pomoć.

Autobus s 47 putnika vozio je od Barcelone do mjesta Tordera u sjeveroistočnoj regiji Kataloniji, gdje vlasnik modne marke Zara ima tvornicu. Do nesreće, čiji uzrok trenutno istražuje policija, došlo je u 8.45 sati.

Desecima ozlijeđenih pružena je pomoć u blizini ili su prebačeni u obližnje domove zdravlja.

Autobus ostao zaglavljen u okomitom položaju

Troje putnika u kritičnom stanju prevezeno je helikopterom u bolnice. Šef vatrogasaca Jordi Martí rekao je medijima da je izvlačenje putnika bilo teško jer je autobus ostao zaglavljen u gotovo okomitom položaju naslonjen na okno tunela. Posljednji je izvučen vozač, prenosi Hina. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...