DETALJI SA DANAŠNJE PRESS-KONFERENCIJE: Koliko iznosi dug Košarkaškog saveza BiH?

Jedno od pitanja na press-konferenciji ticalo se ukupnog iznosa duga, a onda je stiglo detaljno pojašnjenje.

  • Sport

  • 16. Jul. 2024  16. Jul. 2024

  • 0

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine danas je održao press-konferenciju gdje je, između ostalog, otkriven i iznos duga koji opterećuje rad krovne kuće bh. košarke.

Bilo je to, ustvari, jedno od pitanja koje je dobio potpredsjednik Aid Berbić, a on je odgovorio:

"Dug bez Uprave za indirektno za oporezivanje, jer se vodi taj spor još, je manji od milion KM trenutno. Stavićemo na stranicu. Imamo potpisan sporazum sa Bosnićem, ostale su tri rate još, imamo sporazum sa Skenderijom, koji tek treba da ide naredne dvije godine. To je mali iznos. Imamo sa hotelima Hollywood, pola duga je već plaćeno, imamo reprogram sa Centrotransom gdje su plaćene 3-4 prve rate i imamo Terme. Imamo nekih dugova oko Vlašića iz prošle godine, 27.000, nije nekih 50-60 000", naveo je Berbić.

"Mi ćemo na stranici izbaciti radi transparentnosti. Savez je bio dugo zatvoren, ovaj Savez se mora otvoriti prema javnosti, nema se šta kriti, nema ništa nepoznato. Čija su djeca u reprezentaciji. čija igraju, ko su menadžeri i ostalog. Želimo da pojačamo reprezentaciju, ganjamo kvalitetnog igrača i muškog i ženskog da dođu, da pojačaju, Roberson je u godinama. Imamo poresku upravu koju redovno servisiramo 3.5 godine. Naravno, bude kašnjenja, ali jednostavno prostreš se koliko je dug tepih. Znate kako je došao dug Termi. Terme Ilidža su dobile presudu, drugostepeni sud je vratio prvostepenom. U međuvremenu je Savez promijenio adresu, sud je slao pozive tamo gdje nema Saveza, niko iz Saveza nije došao, presudu objesili na zid i na osnovu toga smo imali blokadu. Nismo imali pojma šta se dešava, a znali smo da ima dug", dodao je Berbić, prenosi Sport1.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...