NIKO SRETNIJI OD VICE ZELJKOVIĆA: "Uz pomoć VAR-a sudijske greške će biti svedene na minimum"

- Ni jednog momenta nisam sumnjao da ćemo dobiti "zeleno svijetlo" za upotrebu VAR-a, jer znam koliko smo od samog početka, prije nekoliko mjeseci, uložili truda, rada, vremena i sredstava, rekao je Zeljković.

  • Sport

  • 16. Jul. 2024  

  • 0

Prešli smo i posljednju stepenicu u procesu implementacije VAR sistema na utakmicama WWin lige od naredne sezone, potvrdio je predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković.  

Predstavnici FIFA-e Bavešan Murgen (Viši FIFA strateški menadžer za fudbalsku tehnologiju) i Majkl Bejli (FIFA VAR projekt menadžer) dali su zeleno svijetlo za upotrebu VAR sistema u najkvalitetnijem domaćem takmičenju. To je konačna ocjena na osnovu dvodnevnog boravka u Sarajevu, gdje su veoma detaljno ocijenjivali cijeli proces sa aspekta veoma zahtjevnih kriterijuma koje je propisala svjetska "kuća fudbala".



- Ni jednog momenta nisam sumnjao da ćemo dobiti "zeleno svijetlo" za upotrebu VAR-a, jer znam koliko smo od samog početka, prije nekoliko mjeseci, uložili truda, rada, vremena i sredstava. Ovo je rezultat velikog angažmana svih ljudi koji su bili uključeni u ovaj proces, te im se zahvaljujem i čestitam.

VAR sistem u suđenju bavi se ispravkom čistih i očiglednih grešaka pri donošenju odluka od strane sudija na terenu, te sam ubijeđen da ćemo sa ovim sistemom nivo domaćeg takmičenja podići na još veći nivo, te ga učiniti kvalitetnijim i fer za sve ekipe.



Nakon izgradnje terena sa hibridnom podlogom, ovo je još jedan veliki kapitalni projekat koji smo uspješno okončali, što sam i obećao na početku svog mandata. Danas naše najkvalitetnije klupsko takmičenje ima sasvim drugačiji izgled, gdje publika ima mogućnost da prati sve utakmice pored malih ekrana, na kvalitetnim terenima, a sada će i sudijske greške uz pomoć VAR tehnologije biti svedene na minimum, poručio je Zeljković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...