MJESTO SA DŽAMIJOM NADOMAK NEUMA: Tabla za Rabrane popravljena nakon reakcije federalne zastupnice...

“Prije par dana sam kontaktirala nadležne u JP Ceste FBiH u vezi problema s kojim se suočavaju stanovnici naselja Rabrani, a to je stalno lijepljenje naljepnica preko putokaza za Rabrane. “ navela je Halilović.

  • Društvo

  • 18. Jul. 2024  

  • 0

Federalna zastupnica Suada Halilović oglasila se na svome facebook nalogu i navela da je tabla za mjesto Rabrane nadomak Neuma popravljena nakon što je kontaktirala nadležne u JP Ceste Federacije BiH.

“Prije par dana sam kontaktirala nadležne u JP Ceste FBiH u vezi problema s kojim se suočavaju stanovnici naselja Rabrani, a to je stalno lijepljenje naljepnica preko putokaza za Rabrane. “ navela je Halilović.

Dalje navodi da je nakon njenje reakcije iz JP Cesta FBiH dobila odgovor da ovo nije prvi put niti jedino naselje koje se na ovakav način pokušava sakriti, te da su u potrazi za stalnim rješenjem u vezi ovog problema koji je prisutan na više lokacija u Federaciji.

“Jutros su radnici postavili privremenu tablu sa jasnom oznakom za Rabrane dok ne stigne original tabla” napisala je Halilović.

Ona se zahvalila na ekspresnoj reakciji iz JP Cesta FBiH koji su u par dana riješili navedeni problem nakon što ih je kontaktirala.

Selo Rabrani oko 30 km udaljeno je od Neuma i jedino je mjesto u kojem vjernici s tog područja, ili oni koji u ljetnim mjesecima borave u Neumu mogu obaviti molitvu u džamiji.

Nakon zastupnice Naroda i pravde oglasio se i federalni ministar Nerin Dizdar:

Nakon što sam u januaru ove godine skrenuo pažnju na uklanjanje putokaza prema povratničkom selu Rabrani kod Stoca, nadležni su odreagovali i signalizacija je bila korigovana. 

Međutim, ponovo je došlo do uklanjanja putokaza za ovo mjesto. Odmah po saznanju sam kontaktirao nadležne u Cestama Federacije i tražio hitno postavljanje adekvatne signalizacije. Pohvalna je brza reakcija uprave Cesta Federacije, koja je hitno reagovala te su od Cesta dd Mostar koje vrše održavanje ove putne komunikacije zatražili korigovanje putokaza. 

Od danas, kako to i treba biti, svi putnici za Neum i iz Neuma koji se žele putem okrijepiti ili svratiti do lokalne džamije imaju jasne putokaze koji ih vode do Rabrana, napisao je Dizdar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...