HITNO SE OGLASILO TUŽILAŠTVO: Dva tijela pronađena u šahtu, EVO ko su nastradali

Bili su radno angažovani na čišćenju kanalizacionih cijevi

  • Hronika

  • 19. Jul. 2024  

  • 0

Dežurni javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu danas je, odmah nakon što je obaviješten od policijskih službenika Odjeljenja za uviđaje PU za grad Beograd, da su na Novom Beogradu, u ulici Mileve Marić Ajnštajn, u šahtu pronađena dva beživotna tijela, zajedno sa policijskim službenicima i nadležnim institucijama, radi utvrđivanja relevantnih činjenica, obavio uviđaj lica mjesta koji je trajao cijeli dan.

Utvđeno je da su preminula lica radnici PD “Mašinokop Šabac” koji su bili radno angažovani na čišćenju kanalizacionih cijevi. Na mjesto događaja, pored javnog tužioca, izašli su inspektori za rad kojima je naloženo da preduzmu radnje iz svoje nadležnosti i predstavnici Instituta za javno zdravlje, kao i predstavnici drugih relevantnih državnih organa.

Javni tužilac preduzima radnje u cilju utvrđivanja da li su radnicima bili obezbijeđeni sigurni uslovi za rad, da li su radili u bezbjednoj okolini i da li im je bila obezbijeđena sigurnosna oprema u skladu sa poslovima koje su obavljali, te da li su u momentu nesreće imali na sebi sigurnosnu opremu.

Nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica i prikupljenih obavještenja, javnost će adekvatno i blagovremeno biti obaviještena, ističe portparol Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, Tamara Bašić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...