HAPŠENI I ZATVARANI U LOGORE: U Livnu obilježen Dan sjećanja na stradanje Bošnjaka iz tog grada

Delegacija udruženja je jutros obišla mjesta stradanja i mezarja poginulih i ubijenih Bošnjaka Livna.

  • Sjećanje

  • 21. Jul. 2024  

  • 0

U organizaciji Udruženja logoraša 21. juli iz Livna danas je obilježen Dan sjećanja na 21. juli 1993. godine, kada su Bošnjaci Livna bili nepravedno hapšeni i zatvarani u logore, saopćeno je iz ovog udruženja.

Delegacija udruženja je jutros obišla mjesta stradanja i mezarja poginulih i ubijenih Bošnjaka Livna.

Potom su se u sali Preporoda Livno prisutnima obratili predstavnici Udruženja logoraša 21. juli iz Livna, Patriotske lige Livno i Saveza logoraša BiH.

Predsjednik Udruženja logoraša 21. juli Nijaz Đonlagić istakao je važnost očuvanja sjećanja na stradanja Bošnjaka Livna., dok je predsjednik Saveza logoraša Bosne i Hercegovine Seid Omerović naglasio važnost solidarnosti i zajedničke borbe za pravdu i istinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...