LUDNICA U SPLITU: Na predstavljanju Ivana Rakitića sportski direktor Hajduka progovorio o dolasku Edina Džeke...

"Sretan sam i ponosan. Dat ću sve od sebe na travnjaku i to je najbitnije. Jedva čekam priključit se ekipi i postat dio grada i kluba”, kazao je Rakitić.

  • Sport

  • 22. Jul. 2024  

  • 0

Bivši reprezentativac Hrvatske Ivan Rakitić (36) sinoć je zvanično predstavljen u splitskom Hajduku.

Rakitić u redove Hajduka stiže kao veliko pojačanje i dijelit će svlačionicu sa napadačem reprezentacije BiH Madžidom Šošićem (21).

Proteklih sedmica turski i hrvatski mediji su pisali o mogućem transferu kapitena BiH Edina Džeke (38) u Hajduk, a sportski direktor splitskog kluba Nikola Kalinić kratko je prokomentarisao situaciju s Džekom.

“U vezi Džeke, ne bih htio komentarisati ništa, pisalo se puno, uglavnom neistine, ali vidjet ćemo. On je igrač Fenerbahcea, o tom potom“, kazao je Kalinić.

Džeko ugovor sa Fenerbahceom ima do ljeta 2025. godine, a na pripremama turskog kluba je briljirao i postigao pet golova.

Inače, Rakitić je nakon potpisa ugovora rekao da je presretan što je došao u Split.

“Zahvaljujem se svima koji su me došli pozdraviti. Hvala predsjedniku, direktoru, navijačima, a posebno mojoj ženi koja me podržala u odluci, vjenačnom kumu itd. Da mi je neko prije dva-tri mjeseca rekao da ću ovdje sjediti, vjerojatno bih mu se nasmijao.

Sretan sam i ponosan. Dat ću sve od sebe na travnjaku i to je najbitnije. Jedva čekam priključit se ekipi i postat dio grada i kluba”, kazao je Rakitić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...