BRANKO KARAČIĆ O DŽEKI U HAJDUKU: "I da stvarno dođe, opet će Dinamo biti jači"

Jedan od mnogih koji su dali svoj komentar na taj potencijalno veliki transfer je i Branko Karačić, 63-godišnji hrvatski trener sa bogatim iskustvom rada u bh. fudbalu gdje je trenirao Zrinjski, Široki Brijeg, Posušje i Vitez.

  • Sport

  • 23. Jul. 2024  23. Jul. 2024

  • 0

Iako priča o prelasku Edina Džeke u Hajduk polako lapi, ta tema je i dalje aktuelna u hrvatskim medijima. 

Jedan od mnogih koji su dali svoj komentar na taj potencijalno veliki transfer je i Branko Karačić, 63-godišnji hrvatski trener sa bogatim iskustvom rada u bh. fudbalu gdje je trenirao Zrinjski, Široki Brijeg, Posušje i Vitez.

Govoreći o predstojećoj sezoni u Hrvatskoj, Karačić je istakao da je Dinamo apsolutni favorit za naslov i da bi tako bilo čak i kada bi Hajduk, nakon Rakitića, uspio dovesti i Džeku.

"I sa Džekom u ekipi, Hajduk će biti slabiji od Dinama, barem ja to tako vidim. Džeko ima 38 godina, Rakitić 36, Perišić 35. Od te možebitne “velike četvorke” samo je Livaja s 30 u dobrim fudbalskim godinama. Prva trojica su veterani, odlični igrači, ali veterani", rekao je Karačić, te dodao:

"I tu dolazimo do velikih nedoumica. Nije problem imati jednog veterana u postavi, ali već dvojica u današnjem fudbalu jesu problem. A trojica? Ne mislim pritom samo na energiju i trku kompletne ekipe, nego i na ega tako velikih igrača. Neko će morati sjediti na klupi ili će se morati rotirati, a to nije lako postići nikome, pa neće bit ni Gattusu”

Karačić ne vidi Hajduk kao legitimnog kandidata za titulu.

"Dinamo je poprilično posložen, ima dobar spoj iskustva i mladosti, dodatno se osnažio s dobrim pojačanjima. Treba, doduše, vidjeti tko će eventualno otići, ali Dinamo mi izgleda jako dobro i s daleko manje nepoznanica od Hajduka. I ukupno je ipak kvalitetniji, s puno više širine u svlačionici", dodao je.

O velikom transferu Ivana Rakitića u Hajduk, Karačić je rekao:

"To je prije svega golemi dobitak za kompletan hrvatski fudbal, a ne samo za Hajduk. S Rakitićem će naša liga dobiti daleko veću pažnju i nadam se da će Rakitić na svakom stadionu biti dočekan sa velikim pljeskom, bez obzira na to što će biti u dresu suparničkog tima. Zaslužio je Rakitić ovacije gdje god dođe, toliko je dobrog donio hrvatskom fudbalu”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...