OGORČENJE U SARAJEVSKOM NASELJU: Isključena je voda svima, pa i onima koji je plaćaju!

Kako su za Faktor pojasnili mještani, jedan dio naselja ima vode, oni priključeni na stare cijevi. Dok je drugi dio, među kojima ima i onih koji redovno izmiruju račune, ostao bez vode. 

  • Društvo

  • 23. Jul. 2024  23. Jul. 2024

  • 0

Kantonalno javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija isključilo je jučer vodu građanima sarajevskog naselja Gorica zbog nagomilanih dugova.

Kako su za Faktor pojasnili mještani, jedan dio naselja ima vode, oni priključeni na stare cijevi. Dok je drugi dio, među kojima ima i onih koji redovno izmiruju račune, ostao bez vode. 

"Niko ne radi, nemamo mogućnosti. Niko nije dolazio da priča sa nama. Kad ih zovnemo, kad curi voda, nakon šest mjeseci dođu da promijene sat. Zamislite koliko tu iscuri vode", kazao nam je Džemal Bešić. 

Džuma Smajić-Berisha jedna je od onih koji redovno plaćaju vodu, a ostala je bez nje. 

"Ja da imam, da sam bogata, ja bih platila svu vodu. Općina bi trebala uraditi nešto, tolike pare stižu...", rekla je za Faktor.  

Ramiza Bešić navodi kako teško funkcionišu bez vode. 

"Isto kao u ratu, još samo da pucaju na nas. Nismo plaćali, što to prije nisu uradili, nego sad. Kako znaju za struju? Čim ne platiš, isključe. Ovdje ima starih, bolesnih, djece, bolesti - morbila", dodala je. 

Neki od njih požalili su se i kako ih načelnik Općine Centar Srđan Mandić zanemaruje.

"Nikad nas u životu nije obišao, nikad nam paket hrane nije dao. Ja živim od socijalne pomoći", rekla nam je jedna gospođa.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...