BEOGRADSKI PROFESOR IVAN VIDENOVIĆ: "Srpsko društvo pati od košmara razrušenog Vukovara, opsade Sarajeva, bombardovanja Dubrovnika, genocida u Srebrenici…"

Bogradska režimska Politika piše kako Videnović ovakvim stavovima "širi narativ o kolektivnoj srpskoj krivici".

  • Društvo

  • 23. Jul. 2024  

  • 1

Bivši profesor Univerziteta u Beogradu i bivši državni službenik Ivan Videnović. razbjesnio je svojim stavovima srpske medije pod kontrolom Aleksandra Vučića. 

Videnović je rat na prostoru ex Jugoslaviji uporedio sa aktulnim ratom u Ukrajini.

"Zašto je zapadno javni mnjenje stalo na stranu Slovenije, Hrvatske, BiH, pa upravo zato što je sve izgledalo onako kao danas u Ukrajini. Dakle, vi izmislite problem, vi krenete da štitite svoje preko granice pod geslom da je zaštita svog naroda i onda zapravo osvajate tuđe teritorije.

Zakonomerno je koncept zaštite svog naroda van granica svoje zemlje put Hitelara, Miloševića i Putina i zakonomerno se završava u zločinima protiv čovečnosti i genocidu i zakonomerno dovodi do sramote nad narodom u čije ime je taj zločin i genocid počinjen. To je sramota koju mi i danas osećamo na svom obrazu", rekao je Videnović.

Kako je naveo, srpsko društvo je zatrovano sopstvenom propagandom, a zapravo pati od poremećaja košmara razrušenog Vukovara, opsade Sarajeva, bombardovanja Dubrovnika, genocida u Srebrenici i pokolja u cijeloj istočnoj Bosni.

Bogradska režimska Politika piše kako Videnović ovakvim stavovima "širi narativ o kolektivnoj srpskoj krivici".

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...