SENAD ANTE-PORTAL: Treba poduzeti zakonske mjere da se Benjamina Karić zaustavi u estetskom, moralnom i urbanističkom uništavanju i ponižavanju Sarajeva!

Gradonačelnica Karić je svojom nekultivisanom, voluntarističkom samovoljom prekršila pola tuceta pozitivnih pravnih propisa, što je već postao njen prepoznatljiv modus operandi, populistički iritantan

  • SENAD ANTE-PORTAL

  • 24. Jul. 2024  

  • 9

Piše: SENAD AVDIĆ

Prije 15-20 godina izašao sam iz stana oko pola osam-osam i ispred ulaza odložio vrećicu sa smećem, gradivom i to golemom koje se nakupilo tokom derneka prethodne noći. Kamion „Rada“ smeće je već bio odvukao sat ranije.

S druge strane ulice stajao je štrkljav čovjek u zagasito zelenom odijelu, dajući mi išaret da sačekam dok je vadio blokić i plajvaz iz džepa. Kad se skroz približio vidio sam metalnu pločicu na kojoj je pisalo: EKOLOŠKA POLICIJA. Ne baš ljubaznim, a pogotovo ne urbanim glasom, zeleni me policajac upozorio na prekršaj kojeg sam upravo počinio i, nespreman na dalji dijalog i kompromis, počeo pisati u blokić propisanu novčanu kaznu.

"Znate, gospodine, ja nisam dugo ovdje sa stanom, nisam savladao kućni red", batrgao sam se. "Iz Trnova sam ovdje doselio", i to sam bubnuo.

"Džaba vam je ta priča, sad živite ovdje i morate se pomiriti sa tim da je ovo grad sa svojim pravilima ponašanja. Što to prije usvojite, svima će nam biti ljepše i ugodnije". I to je rekao ekološki policajac prije nego što me rastavio od 20-30 maraka.

Moja crna PVC vrećica pred ulazom u haustor bila je prava konceptualna instalacija u poređenju sa kičerskim, dunđerskim „dijamantom“ kojeg je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, odranije poznata po sličnim akcijama (opet pod okriljem noći), pocalila u centru Baščaršije.

Prema tvrdnjama upućenih u ove poslove, gradonačelnica Karić je svojom nekultivisanom, voluntarističkom samovoljom prekršila pola tuceta pozitivnih pravnih propisa, što je već postao njen prepoznatljiv modus operandi, populistički iritantan.

O njenom ukusu ne treba rapravljati, jer je uzaludan posao - žena koja napadne pjevačicu Lidiju Bačić zbog (pre)slobodnog, besplatnog javog nastupa jednoj drugoj još lepršavijoj pjevaljki, Severini, plaća stotine hiljade maraka za novogodišnji nastup.

U (prilično beznadežnom) slučaju radi se o elementarnom poštivanju principa zakonitosti i pravne države - da je neko odgovoran podsjeti: GOSPOĐO, OVO JE GRAD I MORATE SE PREMA TOME ODNOSITI ODGOVORNO.

I, naravno, naplati joj mandatnu kaznu za zagađivanje grada i gaženje zakona.

Kod mene je ta sankcija upalila, možda i Karićku privede k poznavanju prava.

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...