POČEO JE FUDBALSKI TURNIR NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U PARIZU: Svjetski prvaci u šokantnoj utakmici poraženi od Maroka, evropski prvaci slavili pobjedu

Iako Olimpijske igre u Parizu još uvijek nisu zvanično otvorene, danas je počeo fudbalski turnir fantastičnom utakmicom između Maroka i Argentine, te Španije i Uzbekistana.

  • Sport

  • 24. Jul. 2024  24. Jul. 2024

  • 0

ARGENTINA  - MAROKO

Muški fudbalski turnir na Olimpijskim igrama u Parizu počeo je skandalom. Na utakmici Argentina – Maroko u grupi B (1-2) zabilježeno je nekoliko incidenata, uglavnom u posljednjim trenucima, do te mjere da je utakmica zvanično završena četiri i po sata nakon početka, te invazijom navijača Maroka na teren i golom Argentine koji je poništio VAR poslije dvosatne pauze sa igračima u svlačionici.

Utakmicu je obilježio ulazak dvadesetak marokanskih navijača na stadion Geoffroy-Guichard u Saint-Etienneu

Bacane su i flaše i čaše, što je primoralo sudiju da pozove igrače da se vrate u svlačionicu nakon što je Argentina izjednačila golom Medine u 106. minutu, posljednjem minutu nadoknade meča koji je odredio sudija Glen Niberg.

Dva tima su napustila teren, ali Šveđanin nije označio kraj utakmice.

Medina je postigao drugi gol za tim koji sa klupe predvodi Javier Mascerano, nakon dvije odbijene lopte i dva udarca koja su pogodila prečku.

Potpuno nevjerovatno, ali skoro dva sata kasnije, VAR je poništio gol Medine zbog ofsajda i igrači su morali da se vrate na teren da odigraju još tri minuta utakmice.

Na kraju, Argentina nije uspjela da izjednači i započela je svoje učešće na Igrama u Parizu 2024. porazom nakon ogromnog skandala, piše katalonski sportski list Mundo Deportivo.

U grupi s Marokom i Argentinom nalaze se još selekcije Ukrajine i Iraka. Dvije prvoplasirane reprezentacije proći će u četvrtinu finala.

ŠPANIJA - UZBEKISTAN

Drugi susret današnjeg programa odigrali su Španija i Uzbekistan, a aktuelni prvaci Evrope na kraju su upisali očekivanu pobjedu rezultatom 2:1.

Špance je u vodstvo doveo Marc Pubill golom u 29. minuti. Najveća zvijezda uzbekistanskog nogometa Eldor Shomurodov poravnao je s bijele tačke u završnici prvog poluvremena.

U nastavku je za Špance penal promašio doskorašnji igrač Manchester Cityja, a sada član Real Sociedada, Sergio Gomez, no uspio se iskupiti i u 62. minuti postići gol za tri boda Španaca.

Zajedno s ove dvije selekcije u grupi se nalaze još Egipat i Dominikanska Republika.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...