PRIZOR KOJI ĆE PAMTITI: Potresna ispovijest daruvarskog vozača saniteta - "Ušao sam u dom i među ubijenima ugledao svoju baku…"

"Te su starice bile izvan sebe od straha i šoka, mnoge su bile paralizirane, nisu mogle govoriti. Bila im je potrebna pomoć”, kazao je vozač.

  • Hronika

  • 24. Jul. 2024  

  • 0

Daruvar tuguje nakon tragedije u domu za starije i nemoćne, gdje je u krvavom pohodu umirovljeni vojni policajac Krešimir Pahoki ubio šest osoba.

Jedan od zaposlenika Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije kazao je da je bio na terenu u Pakracu kad je saznao za masakr u Daruvaru.

“Kolegica i ja smo prevozili pacijente kad smo čuli što se dogodilo. Skamenili smo se kad smo shvatili da je do pucnjave došlo u domu u kojem su smještene i moja i njezina baka. Štoviše, bile su cimerice”, priča ovaj vozač saniteta u razgovoru za Moj Portal.

"Kasnije sam čuo da je preminula"

Dodaje da je kolegica odmah zvala kolege po okolnim zdravstvenim ustanovama kako bi došla do informacija o stradalima. Doznala je da je njezina baka teško ranjena i da je kolege iz daruvarske hitne prevoze u bolnicu u Viroviticu. 

“Bila je izvan sebe i u šoku jer je znala da situacija nije dobra. Ostavio sam je kod kuće s obitelji, a kasnije sam čuo kako je njezina baka preminula”, navodi vozač saniteta.

Dodaje da nije ništa uspio doznati o svojoj baki. Odjurio je u Zavod da provjeri može li kako pomoći. Uskoro su dobili informaciju da preživjele iz doma treba prevesti u Veteranski centar.

Prizor će pamtiti do kraja života

Otišao je sanitetskim vozilom, a u domu je ugledao prizor koji će, navodi, pamtiti do kraja života. “Među ubijenima sam vidio i svoju baku. Ona je poginula na licu mjesta. Imala je 92 godine”, ispričao je i dodao da je znao da se mora pribrati jer je bilo onih koji su trebali njegovu pomoć.

“Radim takav posao na kojem moram biti spreman na sve. To je jednostavno tako. Znam sam da je u tom trenutku najvažnije da s tog groznog mjesta odvedemo preživjele žene. Te su starice bile izvan sebe od straha i šoka, mnoge su bile paralizirane, nisu mogle govoriti. Bila im je potrebna pomoć”, kazao je vozač.

Svoje osjećaje zbog gubitka bake ostavio je po strani. Jučer i danas je obišao prijateljice svoje bake u Veteranskom centru.

Poznavao je ubijenog njegovatelja

“Rekao sam i ljudima koji ondje rade da im moji kolege i ja stojimo na raspolaganju 24 sata dnevno. Ovo je jako teška situacija za čitav Daruvar, nikad nismo doživjeli nešto ovakvo, moramo biti jedni uz druge”, rekao je.

Kaže da je poznavao i ubijenog njegovatelja Damira Fijalu. “Kakav krasan čovjek, vrijedan, pošten, uvijek nasmijan. Nikada mu ništa nije bilo teško učiniti za druge. Ne mogu vjerovati da ga više nema”, kazao je vozač saniteta.

Tijela žrtava pomahnitalog Pahokija danas bi iz Bjelovara, gdje su prevezena na obdukciju, trebala biti vraćena u Daruvar. Danas je u tom gradu proglašen Dan žalosti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...