DETALJI UŽASA U NJEMAČKOJ: Zbog ovoga je državljanin BiH osuđen na doživotni zatvor...

Aleksandra je podnijela krivičnu prijavu protiv njih zbog tih pokušaja.

  • Hronika

  • 25. Jul. 2024  

  • 0

Dejan B. (51) iz Bosne i Hercegovine i njegov poslovni saradnik Ujgur T. (48), državljanin Njemačke, osuđeni su na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva Aleksandre R. (39), Dejanove bivše emotivne i poslovne partnerke.

Iako tijelo Aleksandre R. još uvijek nije pronađeno, svi dokazi ukazuju na to da su Dejan i Ujgur odgovorni za njeno ubistvo. Sud je presudio da je Aleksandra R. ubijena, a s obzirom na težinu optužbi, zahtjev za prijevremeno puštanje na slobodu, koje je moguće nakon 15 godina odslužene kazne, neće biti prihvaćen.

Aleksandra R., koja je bila u osmom mjesecu trudnoće u trenutku ubistva, nestala je sedam dana prije glavnog ročišta u ovom slučaju. Nakon raskida sa Dejanom u proljeće 2022. godine, odnosi između njih su se pogoršali. Aleksandra R. je bila na visokoj funkciji u banci i bila je uključena u poslovne transakcije s nekretninama koje je Dejan koristio preko Ujgura.

Prema istrazi, motiv zločina bio je spor oko velike sume novca. Nakon što je Aleksandra R. prestala sarađivati i odbila pristup svojim bankovnim računima, Dejan i Ujgur su pokušali da dođu do iznosa od 785.000 eura preko izvršnog naloga. Aleksandra je podnijela krivičnu prijavu protiv njih zbog tih pokušaja.

Njemački mediji pišu da su optuženi negirali krivicu, tvrdili su da je Aleksandra dobrovoljno otišla u inostranstvo, s obzirom na to da je bila porijeklom iz Rumunije. Ipak, svi dokazi upućuju na to da su Dejan i Ujgur odgovorni za njeno nestajanje i ubistvo.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...