DOKAZAO SPORTSKU I MEĐULJUDSKU VRIJEDNOST: Bh. reprezentativac imenovan za novog kapitena Eintrachta

Zadovoljan ovom odlukom bio je i trener tima Daniel Scherning.

  • Sport

  • 25. Jul. 2024  

  • 0

Povratnik u reprezentaciju Bosne i Hercegovine Ermin Bičakčić imenovan je za novog kapitena Eintrachta iz Braunschweiga.

34-godišnji defanzivac na ovu funkciju imenovan je nakon sastanka petočlanog timskog vijeća koje su formirali isključivo igrači u ime trenerskog tima. Bičačić je tako proglašen kapitenom, a njegovi zamjenici bit će Sven Kohler i Jannis Nikolaou.

“Kada sam produžio ugovor, jasno sam dao do znanja da bih želio da nastavim da preuzimam odgovornost u narednoj sezoni. Voditi Eintracht kao kapiten u budućnosti je apsolutna privilegija za mene i ispunjava me velikim ponosom. U ovom trenutku sam želio bih da se zahvalim trenerskom timu i svojim saigračima na ukazanom povjerenju. Kao što sam rekao u prošlosti, za nas to nije samostalna predstava, već imamo kvalitet da pobjeđujemo samo kao kolektiv i kroz ekstremnu koheziju. Svaki pojedinac je odgovoran za svoj maksimum uspjeha tima i kluba, zna da ću ići naprijed sa strašću i predanošću”, kaže novi kapiten Braunschweiga Bičakčić.

Zadovoljan ovom odlukom bio je i trener tima Daniel Scherning.

“Ermin je više nego impresivno dokazao svoju sportsku i međuljudsku vrijednost nakon povratka u Eintracht, on je apsolutni lider. Profil zahtjeva za ovu ulogu postao je još stroži zbog promjene pravila da će u budućnosti samo kapiten imati pravo da se obrati sudiji za odluku koja se odnosi na utakmicu. Sa svojim iskustvom i ličnošću, Ermin je za nas idealno rješenje za kapitensko mjesto.”

Ovaj tim će se naredne sezone takmičiti u Cvajti.

Bičakčić se u redove Eintrachta vratio nakon nekoliko sezona provedenih u Hoffenheimu, a dolaskom na kormilo reprezentacije Bosne i Hercegovine vratio se i među Zmajeve. Za nacionalni tim odigrao je 37 mečeva i postigao tri gola.

(N1)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...