TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U SUSJEDSTVU: Helikopter prevozio povrijeđene, velika kolona pred tunelom

Iz HAC-a su saopćili kako su sve hitne službe na lokaciji i da čini sve kako bi se prometnica što prije otvorila za promet po završetku uviđaja.

  • Hronika

  • 25. Jul. 2024  

  • 0

Pposlijepodne se dogodila teška prometna nesreća na autocesti A1 neposredno prije čvora Otočac u smjeru Zagreba. Teško je povrijeđeno pet osoba, koje su hitnom i helikopterskom službom prebačene u bolnicu.

U toku je policijski uviđaj zbog kojeg je za sav promet zatvorena dionica Gospić-Otočac u smjeru Zagreba. Obilazak je državnom cestom DC50 između čvorova Gospić i Otočac. Kolona pred tunelom Brezik je oko 5 km, javlja HAK.

Hitne službe na terenu

Iz HAC-a su saopćili kako su sve hitne službe na lokaciji i da čini sve kako bi se prometnica što prije otvorila za promet po završetku uviđaja.

"Ozlijeđenim osobama ovim putem želimo što brži oporavak. Još jednom apeliramo na sve sudionike u prometu da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti, a ponajprije da paze jedni na druge jer jedino se odgovornom vožnjom može stići sigurno do cilja", naveli su iz HAC-a. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...