TRENER SARAJEVA POSLIJE UTAKMICE: "Dugo godina sam u fudbalu, ali ovakvu atmosferu nikad nisam doživio"

"Ukratko, osjećam veliki ponos, ali i mali dio tuge. I da smo pobijedili 1:0 čekala bi nas sjajna atmosfera u Trnavi..."

  • Sport

  • 25. Jul. 2024  

  • 0

Zoran Zekić, trener Fudbalskog kluba Sarajevo, mogao je biti zadovoljan izdanjem njegovih izabranika u prvom duelu drugog pretkola UEFA Konferencijske lige protiv Spartaka iz Trnave.

Meč na grotlu Koševa pred blizu 30.000 navijača završen je bez pobjednika i bez golova, pa će odluka o putniku u treće pretkolo pasti u Slovačkoj.

"Moram reći dugo godina sam u fudbalu, ali ovakvu atmosferu nikad nisam doživio. Navijači su nas nosili svih 90 minuta. Moram reći na početku da fudbal nije pravdan. Imali smo mnogo šansi, ali nažalost nismo zabili. Nepisano je pravilo da nas zalutali metak mogao kazniti, ali nije.

Ukratko, osjećam veliki ponos, ali i mali dio tuge. I da smo pobijedili 1:0 čekala bi nas sjajna atmosfera u Trnavi, kao što će i sada čekati. Imamo šest dana da se oporavimo i popravimo", kazao je Zekić za MyTV nakon utakmice.

Komentarisao je i činjenicu sa su se Slovaci povukli u drugom poluvremenu.

"Spartak je dosta ozbiljnija ekipa od Aktobea. Nešto se pitalo i nas. Znali su da će se otvoriti prostora ako izađu. Nažalost nisu izašli... Malo nam je falilo kreacije u veznoj liniji. Ako ćemo biti ovakvi onda će doći i vrijeme kada ćemo zabijati golove", naglasio je Zekić.

Šta očekuje u revanšu?

"Očekujemo da će protivnik biti agresivniji. Nema bojazni, moramo igrati fudbal na najbolji način", zaključio je Zekić za MyTV.

Revanš se igra naredne srijede u Trnavi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...