TRAGEDIJA U ZAGREBU: Sedmogodišnje dijete preminulo nakon operacije krajnika

Tijelo je prevezeno na Zavod za sudsko medicinsku obdukciju Medicinskog fakulteta u Zagrebu, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti

  • Hronika

  • 26. Jul. 2024  

  • 0

U KB Sveti Duh preminulo je dijete sedam dana nakon operacije krajnika, potvrdio je za 24sata direktor bolnice dr. Igor Alfirević.

"Nažalost, tačna je informacija da je u prostoru Reanimacije Objedinjenog hitnog bolničkog prijema Kliničke bolnice 'Sveti Duh', u četvrtak, , nakon provedene reanimacije, preminulo sedmogodišnje dijete", odgovorili su iz KB Sveti Duh za 24sata. 

Kako se dodaje u odgovoru, dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji na Klinici za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata KBSD i šest dana po otpustu iz Bolnice, kolima Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije-ispostava Zaprešić, u ranim jutarnjim satima dovezeno bez vitalnih funkcija.

Bolnica je odmah obavijestila Ministarstvo zdravstva, Policijsku postaju Zagreb – Črnomerec, pokrenula postupak unutrašnjeg nadzora, kako bi se ispitale sve okolnosti slučaja, zaposlenicima Bolnice, uključenima u proces liječenja, pružila hitnu psihološku pomoć.

Tijelo je prevezeno na Zavod za sudsko medicinsku obdukciju Medicinskog fakulteta u Zagrebu, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Istraga je u toku. Roditeljima djeteta, osoblje Bolnice je iskazalo iskreno saučešće", odgovorili su za 24sata iz KB Sveti Duh.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...