"TADA SAM BIO U SARAJEVU": Žarko Laketa tvrdi da nije napadnut u Mostaru!

"Naime, u trenutku kada se, prema tim neistinitim navodima, desio napad, direktor Laketa je bio na službenom sastanku sa svojim saradnicima u svom kabinetu u Sarajevu", kaže se u saopštenju Službe za poslove sa strancima BiH.

  • Hronika

  • 26. Jul. 2024  

  • 0

Direktor Službe za poslove sa strancima BiH, Žarko Laketa kategorički tvrdi da nije jutros oko 11.00 sati napadnut u Terenskom centru Službe za poslove sa strancima u Mostaru, kako su ranije prenijeli mediji.

"Naime, u trenutku kada se, prema tim neistinitim navodima, desio napad, direktor Laketa je bio na službenom sastanku sa svojim saradnicima u svom kabinetu u Sarajevu", kaže se u saopštenju Službe za poslove sa strancima BiH i dodaje da direktor Laketa nije bio u TC Službe u Mostaru u pomenuto vrijeme, te je svaka insinuacija o njegovom fizičkom napadu potpuno neutemeljena i neistinita.

Podsjetimo da je BN televizija objavila nezvaničnu informaciju da je jutros oko 11.00 sati, bivši inspektor Službe za poslove sa strancima u terenskom centru Mostar Josip Kvesić "upao" u kancelariju u kojoj je boravio Laketa i "verbalno i fizički nasrnuo" na njega.

Sekretarica je, prema tim navodima, pozvala službenike obezbjeđenja ali se Kvesić udaljio iz Službe "uz psovke i pogrdne riječi".

Josip Kvesić ranije je zajedno sa Borisom Kordićem optužen za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja zbog krivičnog djela “iznuda” u svojstvu službenih osoba Službe za poslove sa strancima Ministarstva sigurnosti BiH, Terenskog centra Mostar.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...