ODLIČAN MEČ NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Australija pobijedila Španiju

Drugi meč grupe na programu je večeras od 21 sat, u kojem ćemo gledati okršaj Kanade i Grčke.

  • Sport

  • 27. Jul. 2024  

  • 0

Košarkaši Australije pobijedili su Španiju 92:80 u odličnom meču 1. kola Olimpijskih igara.

Prva četvrtina otvorena je serijom 6:0 Australije, a tokom prvih deset minuta imali su i +14, a na kratku pauzu otišli su vodstvom (31:21).

Drug dionica nije donijela veće osilacije u igri Australaca, pa su održavali prednost od pet do deset razlike, te na poluvrijeme otišli sa plus sedam (49:42).

Polovinom treće četvrtine probudili su Špance.

Uskoro opširnije…

Španac Santi Aldama bio je najefikasnije ime susreta sa 27 poena, Sergio Llull dodao je 17, a Willy Hernangomez 14. Ekipa Sergija Scariola nije više imala dvocifrenih košarkaša, što je defintivno odlučilo utakmicu.

Što se Australaca tiče, Jock Landale ubacio je 20 poena, uz 9skokova i 5asistencije. Patty Mills priključio se sa 19, a Josh Giddey dao je doprinos uz 17 poena, 8 skokova i isto toliko asistencija. McVeigh (13) i Daniel (13) bili su također dvocifreni.

Drugi meč grupe na programu je večeras od 21 sat, u kojem ćemo gledati okršaj Kanade i Grčke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...