KUSTURIĆ NASTAVLJA SVOJU PROMOCIJU NA RTRS-u PROVOCIRAJUĆI HELEZA: "Da smo angažovali helikopter iz Srbije do sada ugasili požar kod Bugojna"

Rekao je da su u ranim jutarnjim satima izvršili izviđanje terena i primijetili požar u okolini Bugojna.

  • Društvo

  • 28. Jul. 2024  

  • 0

"Ne želim ni na koji način da kažem, bili smo u pravu, ali ubijeđen sam da bi angažovanjem, helikoptera iz Srbije, koji ima vedro od pet tona, do sada ugasili i požar u okolini Bugojna, a i onaj u Mostaru", rekao je za RTRS Boban Kusturić direktor Helikopterskog servisa RS.

"Želio bih da poručim svojim kolegama iz Oružanih snaga, koji gase požar,  da povedu računa i da su ovo najopasnije operacije koje se rade iz vazduha. Želim im srećan let i što veći uspjeh u tome i da oni kao profesionalci, utiču na političare koji ne dozvoljavaju drugima, koji nam se nude, da nam pomognu da u gašenju požara, da zaštitimo ljude i materijalna dobra", poručio je Kusturić.

Rekao je da su u ranim jutarnjim satima izvršili izviđanje terena i primijetili požar u okolini Bugojna.

"Preko radio veze smo čuli da Oružane snage BiH rade na gašenju tog požara. Požar je veliki i sumnjam da će oni moći da ga ugase u toku dana", rekao je Kusturić.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...