UŽASAN SLUČAJ MALTRETIRANJA LJUDI: Lideri teslićkog SNSD i SDA sinoć upali u porodičnu kuću i prebili dvije osobe

Takođe, pošteđene maltretiranja nisu bile ni baka i djevojka Z.K.

  • Hronika

  • 28. Jul. 2024  28. Jul. 2024

  • 0

Lideri teslićkog SNSD i SDA sinoć upali u porodičnu kuću i prebili Z.K I D.V., piše BN televizija.

Tokom prošle noći, oko dva sata iza ponoći, kako saznajemo, u porodičnu kuću Z.K. (2003.) u Đuliću kod Teslića upalo je 15-tak lica predvođenih jednim od lidera lokalnog SNSD-a Srđanom Klječaninom - Rufijem i Alenom Seferovićem, liderom lokalne SDA.

Pored Z.K. teške tjelesne povrede nanijeli su i D.V.

Obojica se nalaze u dobojskoj bolnici.

Upadu u porodičnu kuću, prema riječima očevidaca, prethodila tuča u jednom od teslićkih kafića, u kojoj je Klječanin izvukao deblji kraj s lakšim povredama lica i nosa.

Povod za tuču je bilo Klječaninovo nedolično ponašanje prema sestri Z.K. Nakon tog, Klječanin i Seferović su terencem beogradskih registarskih oznaka otišli pred kuću Z.K. i sa još 13 lica pretukli Z.K. i D.V.

Takođe, pošteđene maltretiranja nisu bile ni baka i djevojka Z.K.

Da sve bude gore, svemu je prisustvovao desetogodišnji brat od Z.K.

‘’U momentu kada su došli pred kuću, ukućani su spavali, a Z.K. nije bio kod kuće.

Prema tvrdnjama očevidaca, pola sata su lupali, preturali po kući, čak i šupu, Kada je kući stigao Z.K, koji je bio u pratnji kolege D.V. oni su nasrnuli na njih i obojicu pretukli, saznaje BN.

Z.K. je, saznajemo, zadobio prelom vilice, prelom rebara, unutrašnje krvarenje i brojne druge povrede, dok D.V. ima prelom ruke i brojne druge povrede. Prilikom upada u porodičnu kuću ZK. napadači su povrijedili i maltretirali baku i djevojku ZK, kao i njegovog maloljetnog brata.

Inače, Z.K. i D.V. su tuču u kafiću prijavili policijskoj stanici u Tesliću, gdje su ih savjetovali da kući idu sporednim putem.

alt

‘’Poslije toga se u Policijskoj stanici pojavio Srđan Klječanin - Rufi koji je naređivao i urlao na policajce da mu dovedu Z.K. u stanicu da ga lično na licu mjesta prebije’’, tvrde svjedoci događaja.

Srđan Klječanin Rufi široj javnosti je poznat kao kupac 56 dunuma državnog zemljišta na Jahorini za koju je izdvojio 42 miliona KM.

Seferović je nekadašnji odbornik SNSD, a sadašnji povjerenik SDA, po čijoj krivičnoj prijavi je prije nekoliko dana saslušan Milan Miličević, načelnik opštine Teslić I predsjednik SDS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...