ALEKSANDRA PANDUREVIĆ OTKRIVA AFERU: " Dodik je spremao zamku predsjedniku SDS-a Milanu Miličeviću, koji je odbio mito od 40.000 KM koje su mu..."

"U ovom nakaradnom sistemu, krivi su oni koji ruše princip – uzmi mito gdje god stigneš'', kaže Pandurević

  • Politika

  • 23. Avg. 2024  

  • 0

Predsjednik SDS-a i načelnik opštine Teslić Milan Miličević je odbio mito od 40.000 KM koje su mu nudili opskurni likovi i dobio optužnicu. Gdje Milorad Dodik okom, tu instrumentolizovani dio pravosuđa skokom. Optužnica bez djela, nova je danas uspostavljena praksa'', izjavila je članica Predsjedništva SDS Aleksandra Pandurević komentarišući podizanje optužnice protiv Miličevića, prenosi BN televizija.

SDS je, kaže ona, zahvalna Dodikovoj ATV jer je objavila tekst optužnice iz kojeg je iz aviona vidljivo kako je Dodik spremao zamku predsjedniku SDS-a i realizovao svoju javnu prijetnju: ''Dobićemo vas i u Tesliću, evo samo da znaš. Uz sve te tvoje malverzacije koje si tamo radio, sada ćeš vidjeti kako se to radi''. 

''Čovjek koji je učestvovao u referendumskoj krađi, povjerenik SDA Alen Seferović, inače intimus opskurnoh Srđana Klječanina Rufija koji je isjekao državnu šumu pa kupio pola Jahorine, jasno je iz optužnice, kao informator i izvođač radova Milorada Dodika, pokušao je podmititi Miličevića da izađe u susret njegovim planovima.

Mito je odbijeno i umjesto da odgovara onaj ko vrši pritisak na lokalnu vlast da nezakonito postupa, dobijemo optužnicu bez djela. U ovom nakaradnom sistemu, krivi su oni koji ruše princip – uzmi mito gdje god stigneš'', kaže Pandurević i naglašava:

''Razlika između, s jedne strane, Miličevića i ljudi koji danas predstavljaju SDS, i Dodika i njegove bulumente, s druge strane, jeste u tome da nama Republika Srpska nije plijen. Mi se borimo za Republiku Srpsku u kojoj će razni Rufiji i Seferovići biti tamo gdje treba da budu.

Danas smo talac jedne porodice i grupe opskurnih tajkuna sabranih oko nje, koji iz jednog džepa izvuku 40 miliona KM. Razlika između nas i njih jeste da postoji snimak da Miličević odbija mito, dok sve obavještajne službe ovog svijeta ne mogu naći snimak da oni odbijaju čak i 100 KM''.

Jasno je, zaključuje ona, da je Miličević prepreka Rufiju, Seferoviću i Miloradu Dodiku da i opština Teslić, ali i ostale opštine gdje SDS ima lokalnu vlast, budu njihov lični plijen.

''Mogu koliko hoće, ali ne mogu dokle hoće. Ako misle da će narod dozvoliti da čitava Republika Srpska bude njihova svojina, prevarili su se. Srpski narod je slobodarski narod i izborio se i sa gorim tiranima'', poručila je Pandurevićeva.    

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...