NA ZIDINAMA STAROG GRADA SREBRENIKA: Ovog vikenda počinje manifestacija OGUS 2024, organizatori priredili bogat sadržaj

Ovogodišnja manifestacija OGUS, kako je najavljeno, imat će bogat program i raznovrsne sadržaje kao što su promocije knjiga, pozorišne predstave, koncerti i sadržaji za najmlađe-navodi s u saopćenju organizatora manifestacije.

  • Kultura

  • 01. Avg. 2024  

  • 0

Srebrenik će i ove godine otvoriti svoja vrata za umjetnike i ljubitelje umjetnosti u okviru  47. kulturna manifestacija “Srebrenik – otvoreni grad umjetnosti”. U bogatom programu će se naći raznovrsni sadržaji; promocije knjiga, pozorišne predstave, koncerti kao i  sadržaji za najmlađu publiku.

Ova najstarija i najznačajnija kulturna manifestacija u Srebreniku svečano će biti otvorena 3. avgusta sa početkom od 19,00 sati na Starom gradu Srebreniku uz program “Sevdah uz saz” – Alma Subašić, Zanin Berbić i Armin Omerović, te uz sadržaje koje će pripremiti Udruženje žena Diva Srebrenik.

U okviru ovogodišnjeg OGUS-a na gradskom trgu Alije Izetbegovića biće održan koncert Semira Jahića i prijatelja u utorak 13. avgusta, u Srebreniku će gostovati i bend “Rock ko fol” 16. avgusta, kao i Bato Kostić i “Terusi” 23. avgusta.

Također će biti upriličeno nekoliko pozorišnih predstava kao i još dosta zanimljivih sadržaja za sve generacije.

OGUS i ove godine organizira Grad Srebrenik zajedno sa gradskim Centrom za kulturu i informisanje te uz podršku sponzora. Manifestacija će trajati punih mjesec dana.

"Potrudili smo se da produžimo trajanje manifestacije kako bi privukli što više posjetilaca na sve događaje. Tokom ljetnih mjeseci mnogo naših sugrađana koji žive i rade van BiH dolaze u Srebrenik te je veoma važno i radi njih, ali i radi našeg stanovništva kao i posjetilaca iz drugih gradova, da imamo mnogo više kulturnih sadržaja"- navodi gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić koji je i generalni pokrovitelj OGUS-a.

Ovogodišnja manifestacija OGUS, kako je najavljeno, imat će bogat program i raznovrsne sadržaje kao što su promocije knjiga, pozorišne predstave, koncerti i sadržaji za najmlađe-navodi s u saopćenju organizatora manifestacije.

Otvoreni grad umjetnosti Srebrenik 2024 - OGUS 2024 Dragi ljubitelji umjetnosti i dobre zabave, Sa zadovoljstvom vas...

Objavljuje Visit SrebrenikSrijeda, 31. srpnja 2024.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...