VUČIĆ OPET NAJAVLJUJE, I NE STAJE: "Zaostajali smo 2012., a do kraja ove godine prosječna plata bit će..."

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak da će do kraja godine prosječna plata u Srbiji iznositi 900 eura, a već iduće godine 1.000 eura.

  • Regija

  • 01. Avg. 2024  01. Avg. 2024

  • 0

Govoreći o prosječnim plaćama u regiji, rekao je kako je u Srbiji taj prosjek bio 855 eura, po čemu je Srbija najjača u regiji.

“U Crnoj Gori je u maju prosjek bio 832 eura. Prosječna plaća u BiH je 710 eura, u Sjevernoj Makedoniji, 671, a u Albaniji 575 eura. Ako pogledate 2012. godinu, bili smo jedva na trećem mjestu i zaostajali za gotovo 50 posto u odnosu na Crnu Goru”, rekao je Vučić, prenosi Fena.

Najavio je i veće povećanje plaća prosvjetnim radnicima, kao i povećanje penzija za 11 posto.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...