IZNENAĐENJE IZ WOLFSBURGA: Stiže električni Golf GTI, tvrde da će biti bolji od…

Spominje se da će električni GTI debitirati za četiri godine.

  • Auto

  • 07. Avg. 2024  

  • 0

Električni automobili trenutno nisu prodajni hit, ali Volkswagen ne odustaje od elektrificirane zamjene kultnog Golfa GTI. Štoviše, Volkswagenov izvršni direktor Thomas Schäfer tvrdi da će električni GTI biti još bolji od legendarnih benzinskih prethodnika.

Schäfer je u intervjuu za Motor 1 Italy rekao da će električni GTI imati još veći stupanj dorade šasije i podešavanja ovjesa od benzinske verzije. Rezultat će biti GTI koji je još uzbudljiviji u vožnji.

Električni ID.GTI prvi put je predstavljen 2023. godine na Sajmu mobilnosti u Münchenu. Koncept se temeljio na manjoj platformi za model  ID.2, odnosno nije koristio platformu većeg, kompaktnog ID.3. Nagađa se da će ID.GTI imati oko 220 KS ili malo više od toga.

Spominje se da će električni GTI debitirati 2028. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...