DŽENANA KORAĆA JE POLICIJA POZNAVALA PO DIVLJAČKOJ VOŽNJI: “Sinoć je ubio porodicu Ferhatović”

Prema svjedočenjima lokalnih građana, Korać je bio poznat po nasilničkom ponašanju za volanom.

  • Hronika

  • 10. Avg. 2024  10. Avg. 2024

  • 1

Na putnom pravcu Sjenica–Prijepolje, u mjestu Pašino Brdo, sinoć se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj su tri osobe smrtno stradale.

Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo kada je vozač Mercedesa sjeničkih registarskih oznaka, prilikom preticanja kolone vozio neprilagođenom brzinom, direktno udario u Audi novopazarskih tablica koji je dolazio iz suprotnog smjera.

U vozilu Audi nalazila se porodica iz Novog Pazara koja se vraćala iz Sarajeva, a prema informacijama lokalnih portala vozač Hasredin Fehratović (1983) je poginuo na licu mjesta. Ostali članovi porodice, njegova supruga, dvije kćerke i sin su transportovani u Opštu bolnicu u Novom Pazaru sa teškim povredama.

Vozač Mercedesa također je podlegao povredama nakon nesreće. Njegovo stanje je bilo kritično od trenutka sudara, a uprkos naporima ljekara, nije preživio. Mlađa kćerka porodice Fehratović, nažalost, preminula je, dok je starija prebačena za Beograd u veoma teškom stanju, piše Novi Pazar Vesti.

Kako je potvrđeno za RINU, i majka se nalazi u kritičnom stanju.

Dženan Korać, mladić poznat po svojoj ljubavi prema brzoj i nasilnoj vožnji, postao je tema broj jedan u Sjenici nakon što je 9. augusta izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su stradali članovi porodice Fehratović. Ova tragična nesreća dolazi samo dva mjeseca nakon što je Korać 30. maja izazvao još jednu zastrašujuću nesreću, u kojoj je udario tri vozila i presjekao banderu, srećom bez žrtava, ali sa ozbiljnim posljedicama po druge učesnike u saobraćaju piše Sandžak Danas

Prema svjedočenjima lokalnih građana, Korać je bio poznat po nasilničkom ponašanju za volanom. Njegova vožnja bila je brza, nepromišljena i opasna, a uprkos ranijim incidentima, nastavio je da ugrožava sigurnost na putevima. Kobnog 9. augusta, Korać je preticao kolonu vozila u velikoj brzini, izgubivši kontrolu nad automobilom i izazvao sudar u kojem su život izgubili otac i kćerka iz porodice Fehratović, dok se ostali članovi porodice i dalje bore za život.

alt

Ono što dodatno uznemirava javnost jeste činjenica da je Korać već bio umiješan u ozbiljnu saobraćajnu nesreću prije samo nekoliko mjeseci. Dana 30. maja, u istoj ulici, Milorada Jovanovića, Korać je također u velikoj brzini udario u tri vozila, pri čemu je presjekao banderu. Iako u tom incidentu nije bilo žrtava, Korać je pokazao neodgovornost i potpunu nebrigu za sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.

Sada, nakon tragedije koja je zadesila porodicu Fehratović, građani Sjenice masovno dijele Koraćev Instagram profil, na kojem je on ostavio zastrašujuću poruku:

“Ako me jednog dana ubije brzina, nemojte plakati, jer ja sam se smijao!” Ova poruka, koja sada djeluje kao predosjećaj tragičnih događaja, izazvala je šok i nevjericu u javnosti.

alt

Foto: Sandžak Danas

Poznato je da je Korać volio brzu vožnju, ali su mnogi vjerovali da će njegova strast ostati bez ozbiljnih posljedica. Nažalost, njegovo ponašanje za volanom dovelo je do nepopravljivih gubitaka i otvorilo pitanja o odgovornosti i sigurnosti na putevima.

Građani Sjenice sada očekuju brzu reakciju nadležnih organa, pravdu za porodicu Fehratović, i strožije mjere protiv nasilničke vožnje kako bi se spriječile slične tragedije u budućnosti.

alt

Status Dženana Koraća

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...