PROMJENE NA ČELU BOŠNJAČKOG NACIONALNOG VIJEĆA: Smijenjena Misala Pramenković, novi predsjednik BNV-a je Adel Slatina

Slatina je nakon izbora izjavio da mu je čast i obaveza što je prvi predsjednik BNV koji dolazi iz Polimlja.

  • Društvo

  • 10. Avg. 2024  

  • 0

Misala Pramenković smijenjena je sa funkcije predsjednice Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) odlukom većnika. Za njenu smjenu glasalo je 20 od 28 prisutnih vijećnika aktuelnog saziva BNV.

Za novog predsjednika BNV izabran je Adel Slatina, kandidat Sandžačke demokratske partije. Slatina je specijalista opšte medicine iz Priboja, koji je u nekoliko saziva bio odbornik u lokalnom parlamentu u Priboju i član Opštinskog vijeća u toj sandžačkoj opštini, prenosi RTV Novi Pazar.

Slatina je nakon izbora izjavio da mu je čast i obaveza što je prvi predsjednik BNV koji dolazi iz Polimlja.

”Danas Bošnjačko nacionalno vijeće nije postalo vijeće ni jedne stranke. Naše razlike treba da rešavamo u lokalnim ili republičkom parlamentu, a ovde da radimo na zajedničkim izazovima koji su ipred nas. Zaštita, položaj i prava Bošnjaka nas su prioritetni posao. Pozivan na konsenzus i dogovor” poručio je novi predsednik BNV.

On je pozvao sve bošnjačke intelektualce da svojim iskustvom, predlozima, idejama i konstruktivnim kritikama doprinesu radu Vijeća.

Pramenković je u svom obraćanju izjavila da razlozi navedeni za njenu smjenu nisu stvarni razlozi, već izgovori. Rad u BNV u proteklih godinu i po Pramenković je ocijenila kao kvalitetan i timski i zahvalila vjećnicama i vjećnicima, članovima odbora, organa i stručnih timova koji su učestvovali i kako je rekla, bili konstruktivni.

Pramenković je novom rukovodstvu poželjela uspjeh u radu i poručila da vode računa o Bošnjacima, njihovim pravima i onome što predstavlja Bošnjačko nacionalno vijeće.

Za potpredsjednike su izabrani prof.dr. Sead Šemsović iz Novog Pazara, univerzitetski profesor, Sanela Međedović iz Novog Pazara, profesor razredne nastave, dr. Jasmina Curić iz Novog Pazara, doktor agroekonomskih nauka i Samira Ćosović iz Prijepolja, profesor razredne nastave.

Imenovan je i Izvršni odbor Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Predsjednik IO BNV je dr. Fuad Baćićanin iz Novog Pazara, doktor filoloških nauka, potpredsjednica Fatima Kriještorac iz Novog Pazara, profesor razredne nastave, za članove su imenovani Muhedin Fijuljanin iz Sjenice, diplomirani politikolog , Elvin Banjica iz Prijepolja, master politikolog, dr. Adnan Bjelak iz Novog Pazara, doktor filoloških nauka, Mirzet Bojadžić, iz Novog Pazara, magistar ekonomskih nauka, Denis Martinović iz Tutina, profesor bosanskog jezika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...