AMIDŽIĆU, SIVI `TIĆU: Kako je ministar financija i trezora BiH "zaboravio" na sramotan potez stranačkog šefa Milorada Dodika...

Kazao je da je RS stabilna, a da pojedinci pokušavaju da prikažu i učine ekonomsku situaciju u tom entitetu nestabilnom.

  • Politika

  • 13. Avg. 2024  13. Avg. 2024

  • 1

-„Bitka na Sutjesci" je završena kao da je Drugi svjetski rat, izjavio je ministar finansija i trezora BiH Srđan Amidžić za RTRS komentirajući odluku Vijeća ministara BiH da odobri angažman helikoptera iz Srbije u gašenju požara u Nacionalnom parku "Sutjeska".

-Politizacija situacija poput ove i nemogućnost dogovora tužan primjer i još jedan dokaz koliko je teško živjeti u BiH. 

Ne mogu da razumijem da postoje ljudi u BiH koji zarad nekih političkih poena, s obzirom da su lokalni izbori, dovedu sebe u situaciju da ne dozvoljavaju da se koristi helikopter zato što je iz Srbije. Možda ne bi bio problem da je iz Hrvatske, rekao je Amidžić "zaboravivši" da upravo njegov stranački šef Milorad Dodik u svojstvu člana Predsjedništva BiH nije odobrio gašenje požara helikopterima Oružanih snaga u Hercegovini.

Ničim izazvan Amidžić je govorio i o financijskoj situaciji u Republici Srpskoj, iako za tu temu nema nikakve ingerencije, kazavši kako je RS stabilna, te da pojedinci pokušavaju da prikažu i učine ekonomsku situaciju u tom entitetu nestabilnom.

Podsjetimo, načelnik Općine Jablanica Damir Šabanović podnio je Tužiteljstvu BiH kaznenu prijavu 2021. godine protiv tadašnjeg člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika zbog opstruiranja donošenja odluke za korištenje helikoptera Oružanih snaga BiH za gašenje požara na području te općine.

Šabanović je u prijavi naveo da je na području Jablanice, lokalitet Komadinovo vrelo 11. augusta izbio požar, koji je zahvatio šumska dobra.

Kakvu je štetu takva Dodikova odluka nanijela općini Jablanica pročitajte OVDJE!

(M.I.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...