VLASTI SJEVERNE KOREJE OBJAVILE: Uskoro otvaramo granicu za turiste

To upućuje na to da se zatvorena zemlja priprema za ponovno otvaranje granica za veće skupine stranih turista nakon višegodišnjih strogih graničnih kontrola zbog covida-19. 

  • Šareni svijet

  • 14. Avg. 2024  

  • 0

Sjeverna Koreja će nastaviti s međunarodnim turizmom u sjeveroistočnom gradu Samjiyonu u prosincu, a moguće i u ostatku zemlje, objavile su danas turističke agencije, prenosi Hina.

To upućuje na to da se zatvorena zemlja priprema za ponovno otvaranje granica za veće skupine stranih turista nakon višegodišnjih strogih graničnih kontrola zbog covida-19. 

"Primili smo potvrdu od našeg lokalnog partnera da će se turizam u Samjiyonu i vjerojatno ostatku zemlje službeno nastaviti u prosincu 2024.", napisala je agencija Koryo Tours iz Pekinga na svojoj internetskoj stranici.

Zemlja od 2020. nije potpuno otvorena za strane turiste

Dolazni i odlazni međunarodni letovi u Sjevernoj Koreji su se nastavili prošle godine, a manja skupina ruskih turista je tamo privatno otputovala u veljači. No, zemlja od 2020. nije potpuno otvorena za međunarodne turiste.

Sjeverna Koreja gradi nešto što naziva "socijalističkom utopijom" u Samjiyonu, gradu blizu kineske granice i "modelom visokociviliziranog planinskog grada" s novim stanovima, hotelima, skijaškim odmaralištem te komercijalnim, kulturnim i medicinskim sadržajima.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un je u julu otpustio ili degradirao neke više dužnosnike zbog "neodgovornog" upravljanja njegovim glavnim projektom u Samjiyonu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...