ERDOGAN PORUČIO IZ ANKARE: "Turska u stanju da zauzme hrabar i principijelan stav širom svijeta"

“Nastavit ćemo našu borbu odlučno i hrabro dok ne eliminišemo terorizam kao izvor prijetnje našoj državi”, rekao je Erdogan u govoru na ceremoniji dodjele diploma Akademije Žandarmerije i Obalske straže u glavnom gradu Ankari-

  • Svijet

  • 15. Avg. 2024  15. Avg. 2024

  • 0

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u četvrtak je ponovio da će Turska nastaviti odlučnu borbu protiv terorizma, prenosi Anadolija.

“Nastavit ćemo našu borbu odlučno i hrabro dok ne eliminišemo terorizam kao izvor prijetnje našoj državi”, rekao je Erdogan u govoru na ceremoniji dodjele diploma Akademije Žandarmerije i Obalske straže u glavnom gradu Ankari te naglasio:

“Povratak sa ove tačke apsolutno ne dolazi u obzir.“

Erdogan je rekao da je Turska u stanju da zauzme hrabar i principijelan stav širom svijeta, zahvaljujući prije svega uspjesima koje je Ankara postigla u oblasti sigurnosti u protekle 22 godine.

Naglasio je također da su postignuti značajni pomaci u borbi protiv separatističke terorističke organizacije PKK.

PKK je separatistička teroristička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turskoj, Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Tokom višedecenijske terorističke kampanje protiv Turskoj, teroristi PKK-a ubili su više od 40.000 ljudi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...