PRESTAO DISATI: Dječak zamalo nastradao zbog izazova za TikTok, prijatelj mu umotao glavu u foliju

Majka je kazala da je ekipa Hitne pomoći brzo stigla, te da je ustanovljeno da njen sin ima potres mozga, kao i gubitak pamćenja usljed nedostatka zraka.

  • Hronika

  • 17. Avg. 2024  17. Avg. 2024

  • 0

"Moj sin je umalo nastradao zbog 'dječije igre' i snimanja nekakvog izazova za TikTok, a da nije bilo slučajne prolaznice koja je primijetila da dijete ne diše, ne smijem ni da izgovorim šta bi bilo".

Ovim riječima započela je priču majka dječaka (13) iz Pančeva u Vojvodini, Srbija, koji je, kako tvrdi, povrede zadobio 4. augusta tokom nimalo bezazlene igre koju su dječaci snimali za popularnu društvenu mrežu.

Ona kaže da je njeno dijete, kojem je drug (15) umotao cijelo tijelo, ali i glavu u foliju, izgubilo svijest i palo na beton, zbog čega je završilo i u bolnici, piše Kurir. 

Uznemirena majka objašnjava da su se njeni sinovi, inače bliznaci, družili s drugom djecom napolju, nedaleko od njihovog stana. 

"Ne znam kako im je to palo na pamet, ali uzeli su streč foliju i, kako sam čula od drugog sina, obmotavali noge time. To je trebalo da bude nekakva šala za društvene mreže. Tako je i bilo sve dok jedan od mojih sinova i taj stariji dječak od 15 godina nisu ostali sami, jer se drugi sin vratio kući. Kada su ostali sami, stariji dječak je obmotao cijelo tijelo mog sina folijom, uključujući i glavu", priča sagovornica za medije.  

"Tek poslije sam saznala da ga je sin molio da ne radi to, ali je bio nemoćan da se sam izvuče iz streč folije. Na svu sreću, u tom trenutku drugi sin se vratio do tog mjesta gdje ih je ostavio, a tada je naišla i prolaznica, zahvaljujući kojoj je moj sin sada živ. Kada me je pozvala telefonom i rekla da je vidjela mog sina bez svijesti, da on ne diše, svašta mi je prošlo kroz glavu i iste sekunde sam istrčala s posla", ispričala je vidno potresena majka. 

Kako je potom rekla, zbog prizora koji je zatekla je zanijemela.

Dječak je ležao nepomičan na betonu, dok je ona pokušavala da ga oslobodi i povrati u život. "Pored njegove glave bilo je i krvi. Preplašila sam se, u prvi mah nisam znala šta prvo da uradim… U panici i strahu, ja sam tražila samo da čujem otkucaje srca", prepričava ona. 

alt

Za Kurir je kazala da je ekipa Hitne pomoći brzo stigla, te da je ustanovljeno da njen sin ima potres mozga, kao i gubitak pamćenja usljed nedostatka zraka. 

"Ni mene nije prepoznao kada su ga ljekari povratili. Odzvanjaju mi njegove riječi u glavi kada se probudio i pitao me možemo li pozvati njegovu mamu. Uopće nije znao ko sam, ali zahvaljivala sam Bogu na tome što je živ, pogotovo što je imao i druge povrede. Morali su da mu ušivaju glavu, s obzirom na to da je jako udario o beton prilikom pada", ispričala je. 

Djetetu se pamćenje povratilo kasnije tog dana. Apelovala je na roditelje da razgovaraju s djecom. 

"Bila sam preplašena i samo sam molila Boga da on bude dobro. Nadam se da se ništa slično u budućnosti neće ponoviti. Djeca svašta gledaju na tim društvenim mrežama i ne shavataju da igra može lako da se pretvori u tragediju. Želim da apelujem i na roditelje da razgovaraju sa svojom djecom i da im stalno ukazuju na opasnosti, ali i na to šta je igra, a šta zaista nije igra i šta može da preraste u pravu katastrofu. Također, roditelji moraju da znaju šta njihova djeca snimaju za društvene mreže, koje sadržaje gledaju...", kazala je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...